Časopis za pokrajino Posavje
30.03.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vlatko Stefanovski z Big Bandom Orkestra Slovenske vojske na odru Kulturnega doma Krško

Objavljeno: Četrtek, 13.02.2020    Rubrika: KULTURA Sporočilo
4-glasAB-stefanovski
V petek, 14. februarja, se v Kulturnem domu Krško pričenja nova sezona koncertnega cikla ARSonica. Na prvem koncertu bomo v Veliki dvorani gostili legendarnega makedonskega virtuoza Vlatka Stefanovskega, ki bo nastopil z Big bandom Orkestra Slovenske vojske pod vodstvom dirigenta Rudolfa Strnada.

Legendarni makedonski kitarist prihaja v goste z zasedbo velikega formata in udarnim programom, ki se prida projektu takšnega kova. Big band Orkestra Slovenske vojske je prvi koncert z gostom Vlatkom Stefanovskim odigral že leta 2015 na Kongresnem trgu v Ljubljani. Kasneje, spomladi 2016, so izdali koncertni dvojni album pri Založbi kaset in plošč RTV Slovenija, repriza sodelovanja pa je, na povabilo Vlatka, bila turneja v Skopju in Beogradu, ki se je zaključila na otvoritvi festivala Junij v Ljubljani 2017.
20


Vlatko Stefanovski je kitaro začel igrati pri svojih trinajstih, v poznih najstniških letih pa je že ustanovil skupino Leb i Sol, eno najvidnejših skupin na glasbeni sceni nekdanje Jugoslavije. S skupino je izdal štirinajst albumov in nastopal po vsem svetu. Od sredine devetdesetih let 20. stoletja je Stefanovski razvil uspešno solistično kariero.
maxresdefault

Repertoar tega ubranega sodelovanja zajema nove predelave makedonskih in slovenskih ljudskih pesmi ter Vlatkove največje uspešnice. Prav tako na koncertih izvajajo sveže priredbe kultnih rock skladb, kot sta Another Brick In The Wall in Smells Like Teen Spirit.
 
Vlatko Stefanovski & Big Band Orkestra Slovenske vojske
koncert iz cikla ARSonica 2020
petek, 14. 2., ob 20. uri
Velika dvorana Kulturnega doma Krško
cena vstopnice: 18 €
 
Vir: Kulturni dom Krško
 
 
« Nazaj na seznam