Časopis za pokrajino Posavje
8.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vpogled v razstavo Prenavljamo!!! v Lamutovem likovnem salonu

Objavljeno: Četrtek, 16.07.2020    Rubrika: KULTURA Redakcija
Lamutov likovni salon-Prenavljamo (15)
Poročali smo že, da je v kostanjeviškem Lamutovem likovnem salonu med 8. julijem in 13. septembrom na ogled gostujoča razstava Prenavljamo!!!, ki so jo lani pripravili v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, tokrat pa vam ponujamo še pogled v razstavo skozi fotografije.

Razstava skozi nabor preteklih in sodobnih projektov izpostavlja pomen sodelovanja, potrebnega za to, da hiše, ki so preživele prvotno rabo, lahko zaživijo nova življenja. Razstava predstavlja prenovljene zgradbe v Sloveniji, ki so nepogrešljiv del zgodovine mest in naselij ter nosilec lokalne ali celo nacionalne identitete.
Lamutov likovni salon-Prenavljamo (6)

 
Pester izbor projektov

Na razstavi je predstavljen izbor projektov: mestni muzej v Auerspergovi palači (Ljubljana); knjižnica v gradu Ravne (Ravne na Koroškem); Moderna galerija (Ljubljana); Opera in balet (Ljubljana); Kino Park (Murska Sobota); Narodna galerija (Ljubljana); Ministrstvo za zunanje zadeve v dekliškem liceju Mladika (Ljubljana); rektorat primorske univerze v Armeriji in Foresteriji (Koper); Center urbane kulture v Kinu Šiška (Ljubljana); Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede v gradu Hompoš (Maribor); lutkovno gledališče v minoritskem samostanu (Maribor); muzej in glasbena šola v grajski pristavi (Ormož); mestna knjižnica v veleblagovnici Globus (Kranj); kongresno-kulturno središče v dominikanskem samostanu (Ptuj); ljubljanski grad (Ljubljana); Gimnazija Poljane (Ljubljana); športni center Vigor v tovarni Litostroj (Ljubljana); Grajski park (Radovljica).

P. P./vir: GBJ Kostanjevica na Krki, foto: P. P.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

07.05.2020 | Redakcija

Lesen hladilnik na led

07.05.2020 | Redakcija

Vesele praznike!