Časopis za pokrajino Posavje
14.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Z Ditko in s Ferijem v počastitev jubileja

Objavljeno: Četrtek, 03.10.2019    Rubrika: KULTURA Redakcija
Knjiznica Sevnica, zunanjost (11)

Knjižnica Sevnica bo jutri v sevniški kulturni dvorani obeležila 60 let delovanja.

Knjižnica Sevnica bo jutri, 4. oktobra, ob 18. uri v sevniški kulturni dvorani slovesno obeležila 60 let delovanja.

Osrednji gost prireditve v počastitev 60-letnice Knjižnice Sevnica bo priljubljeni slovenski literarni ustvarjalec Feri Lainšček, ki pravi, da umetniško ustvarjanje zanj ni poklic, temveč način življenja. Je avtor številnih literarnih del in po njegovih romanih je bilo posnetih že več filmov, veliko njegovih pesmi pa je uglasbenih in verjetno ni posameznika, ki ni vsaj enkrat slišal pesmi »Ne bodi kot drugi« v izvedbi pevke Ditke, ki zabrenka tudi na kitaro in sklada, kadar ima čas za to.

Besedilo za pesem Ne bodi kot drugi, ki ga je napisal Feri Lainšček, je leta 2012 uglasbil Ditkin oče Gorazd in skladba je med poslušalci postala zelo priljubljena, zato se sodelovanje med avtorjem besedil s prekmurskih ravnic in mlado koroško glasbeno ustvarjalko nadaljuje s skupnimi nastopi.

Jutri se bosta Feri Lainšček in Ditka Čepin predstavila na odru sevniške kulturne dvorane ob visokem jubileju Knjižnice Sevnica, ki skrbi za ohranjanje slovenskega besednega bogastva z zbiranjem, obdelovanjem in hranjenjem gradiva ter organiziranjem različnih tematskih dogodkov.

S. R.
« Nazaj na seznam