Časopis za pokrajino Posavje
3.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Z dvema zlatima globusoma nagrajena mojstrovina 1917 že ta teden v krškem kinu

Objavljeno: Četrtek, 09.01.2020    Rubrika: KULTURA Sporočilo
1917
V četrtek, 9. 1., ob 20. uri , v soboto, 11. 1., ob 20. uri, v nedeljo, 12. 1., ob 18. uri in v soboto, 18. 1., ob 20. uri bo v kinu KD Krško na sporedu film Sama Mendesa "1917", ki je pred dnevi dobil dva zlata globusa.

O filmu

Na vrhuncu prve svetovne vojne je dvema britanskima vojakoma, Schofieldu in Blakeu, podana nemogoča misija - v tekmi s časom morata prečkati sovražnikovo ozemlje in prenesti sporočilo, ki bi lahko ustavilo smrtonosni napad na stotine vojakov, med katerimi je tudi Blakejev lastni brat.

Vojni spektakel Sama Mendesa je res edinstven filmski presežek za začetek leta 2020, kar se je pokazalo tudi na današnji podelitvi prestižnih filmskih nagradi zlati globus, kjer si je 1917 prislužil kipca za najboljši film (drama), Sam Mendes pa kipca za najboljšo režijo. 

Celoten film je posnet z enim neprekinjenim posnetkom, kar gledalcu da občutek, da se nahaja sredi vojnega območja, nad njim pa so navdušeni ne samo kritiki in poznavalci temveč tudi vsi gledalci zgodnjih posebnih projekcij po svetu.

Podrobnejše informacije o sporedu in vsebini filmov najdete na www.kd-krsko.si.

Vir: KD Krško
« Nazaj na seznam