Časopis za pokrajino Posavje
15.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Z gledališko predstavo obeležili deset let delovanja

Objavljeno: Četrtek, 12.03.2020    Rubrika: KULTURA Bralci pišejo
premiera 6

KUD Poklek deset let delovanja obeležil z gledališko predstavo, v kateri so nastopili domačini.

V soboto, 7. 3. 2020, je bil dan za praznovanje, saj smo praznovali desetletnico Kulturno umetniškega društva Poklek, katere glavni del je bila premiera nove gledališke igre "Niti tat ne more pošteno krasti" v režiji članice društva Ane Kozinc.

Po končani uprizoritvi, je predsednica Mateja Strnad z naslednjimi besedami predstavila društvo: "Kulturno umetniško društvo Poklek je mlado društvo, ki je bilo ustanovljeno leta 2010 in šteje 33 članov. Glavne dejavnosti društva so amatersko uprizarjanje gledaliških iger, priprava in izvedba vsakoletne prireditve ob materinskem dnevu na Pokleku, dveh pohodov po okoliških krajih in prireditve na Tomaževem hribu na predvečer praznika dneva državnosti, organizacija izletov ter sodelovanje na prireditvah na krajevni in občinski ravni. Predvsem pa je namen našega društva, da s svojimi dejanji povezuje ljubitelje kulture in jim v hitrem napornem tempu vsakdana v prostem času življenje polepša s sprostitvijo in zabavo. Naši amaterski igralci so z igro polepšali večer in z nami delili svojo ljubezen do kulture in amaterskih gledaliških predstav. Vsako rojstvo gledališke predstave je nekajmesečni proces, da se lahko, če temu lahko tako rečemo, rodi otrok, ki ima tako več mater in očetov."

Na prireditvi je predstavnica JSKD OI Sevnica Katja Pribernik podelila tudi Linhartove značke članicam in članom, ki so v društvu aktivni že celih 10 let in to so: Ana Anika Stopar, Martin Romih, Urška Romih, Gregor Mirt, Tamara Rumenovič, Matej Rumenovič, Bojan Žibert, Primož Kozinc, Marko Kozinc, Ana Kozinc, Jure Mirt, Jure Klenovšek, Blažka Šutar in Katja Kozinc Klenovšek.

Društvu so čestitke izrekli župan občine Sevnica Srečko Ocvirk, predsednik KS Blanca Marjan Ločičnik, predsednik Zveze kulturnih društev Sevnica Jože Novak ter predstavnica Aktiva kmečkih žena Blanca Irena Obelšar. Besede podpore so po prireditvi na pogostitvi izrekli tudi številni donatorji in krajani.

Vir: KUD Poklek,foto: Amadea Zagorc


 
« Nazaj na seznam