Časopis za pokrajino Posavje
28.11.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Z igro do dediščine: družinski dan v muzeju in gradu

Objavljeno: Četrtek, 08.10.2020    Rubrika: KULTURA Redakcija
z-igro-do-dediscine-2020

KD Krško vabi prihajajočo soboto družine na prijetni dogodivščini na rajhenbuški grad in mestni muzej

V Tednu otroka se Kulturni dom Krško s svojimi enotami pridružuje Zvezi prijateljev mladine Slovenije z akcijo Z igro do dediščine. Tako se bo prihajajočo soboto, 10. 10., ob 10. uri na Gradu Rajhenburg zvrstil Družinski dan v muzeju ali tako naslovljeni Potep po gradu, skozi katerega bodo kustosinje seznanile družine z zgodovino gradu, načinom gradnje, prebivalci in z ostalimi zgodbami, hkrati pa bodo udeleženci dobili tudi priložnost, da se preizkusijo v različnih srednjeveških spretnostih.

Če se bodo udeleženci na gradu seznanjali z zgodbami iz preteklosti, pa tiste zainteresirane, ki so bolj tehniško naravnani, v Kulturnem domu Krško vabijo v sobotnem dopoldnevu tudi v Mestni muzej Krško, in sicer ob 11.30, najprej na zbirno mesto v atrij muzeja, nakar se bo zvrstil t.i. »Lov na lisice«. Gre za radioamatersko tehniško tekmovalno disciplino, v kateri posameznik s pomočjo posebnih radijskih sprejemnikov iščejo skrite oddajnike ali t. i. »lisice«. O lovu na lisice, v katerem se bodo udeleženci lahko tudi preizkusili, bodo podučili zainteresirane člani Radiokluba Krško, ob ogledu razstave, ki je bila odprta v začetku marca letos ob 60-letnici delovanja krškega kluba, pa bodo organizirane tudi zanimive delavnice.

Ker je število mest zaradi ukrepov NIJZ na obeh lokacijah omejeno, v KD Krško vse zainteresirane naprošajo, da se za udeležbo na navedenih dogodkih predhodno najavite, in sicer:
  • za potep po gradu na elektronski naslov: info@gradrajhenburg.si ali po telefonu na številki 07 620 42 16 ali 051 390 648
  • za lov na lisico v mestnem muzeju pa na naslov: info@mestnimuzejkrsko.si ali telefonski številki: 07 620 92 44, 051 390 658.
Vabljeni na družinski dan!

B. M., vir: KD Krško


 
« Nazaj na seznam
»