Časopis za pokrajino Posavje
30.07.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Z Najprisrčnejšim velikanom zaključili Bralno mavrico

Objavljeno: Torek, 15.06.2021    Rubrika: KULTURA Sporočilo
IMG_7917
Knjižnica Brežice je v četrtek, 3. junija 2021, s spletno predstavo Najprisrčnejši velikan v izvedbi Lutkovnega gledališča Ljubljana nagradila mlade bralce za uspešno sodelovanje v bralnem programu Bralna mavrica.

V letošnjem letu so mavrična priznanja za branje prejeli mladi bralci iz vrtcev in osnovnih šol Artiče, Bizeljsko, Brežice, Cerklje ob Krki, Dobova, Kapele, Pišece in Velika Dolina. Priznanje je prejelo 240 otrok, ki so to bralno leto zbrali vseh šest žigov in si tako prislužili nagrado. Kot so pretekle mesece otroške risbe krasile stene mladinskega oddelka knjižnice, tako bo sedaj lahko priznanje za zvesto branje krasilo domove bralcev.

V knjižnici smo že šestnajsto leto zapored zbirali kartončke z žigi od naših zvestih poslušalcev in bralcev knjig. Ti so med letom odkrili mnogo dobrih zgodb in novih vsebin, v juniju pa so prejeli še mavrično priznanje in povabilo k ogledu spletne predstave. Nastala je po istoimenski knjižni predlogi svetovno priznane škotske avtorice Julie Donaldson in nemškega ilustratorja Axla Schefflerja. Slikanica, ki igrivo upodablja bogastvo medsebojne pomoči in nesebičnosti ter sledi reku: »Dobro se z dobrim vrača«, se nahaja tudi na naših knjižnih policah. Vabljeni, da jo poiščete in uživate v branju.

Knjižničarji vse prijatelje knjig vabimo k bralnim potepom tudi čez poletje, od 10. junija do 10. septembra 2021 se lahko vključijo v projekt Poletavci – poletni bralci. S tridesetimi minutami branja na dan odženejo stran dolgčasi in spoznajo knjižne junake. Branje otrokom med 7. in 12. letom starosti s podpisom potrdi odrasla oseba, z izpolnjenim in pravočasno oddanim seznamom pa se potegujejo za lepe nagrade. Bralci med 13. in 16. letom pa lahko postanejo NajPoletavci. Preberejo tri obsežnejše knjige po lastnem izboru, svoje mnenje o prebranem pa zabeležijo v za to pripravljen spletni obrazec.

Prav vsi vabljeni med knjižne police.

Andreja Dvornik, Knjižnice Brežice
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

17.06.2019 | Redakcija

Replika kapele Božjega groba

27.05.2019 | Oglas

Kako hitro do specialista?

26.11.2020 | Redakcija

Ribe so lovile v vrečo iz jute