Časopis za pokrajino Posavje
18.10.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Z nasmehom v novo leto

Objavljeno: Nedelja, 31.12.2017    Rubrika: KULTURA Redakcija
DSCN3777 (3)

Jure Godler in Tilen Artač, ki sta odlična imitatorja in glasbenika, sta na prednovoletnem srečanju poskrbela tudi za smeh.

Pred prazničnimi decembrskimi dnevi je tik pred božičem potekal v sevniški kuturni dvorani prednovoletni sprejem sevniškega župana Srečka Ocvirka z nosilci gospodarskega, kulturnega, družbenega in političnega življenja v sevniški občini.

»Takrat, ko je dan najkrajši in so večeri najdaljši, pridejo prazniki z namenom, da si vzamemo čas za druženje, za nekoliko več pogovora in za pregled opravljenega dela med letom. Za dobro sodelovanje se zahvaljujem vsem, ki smo se srečevali, iskali skupne in najboljše rešitve za dosego ciljev. Veselim se vseh dosedanjih uspehov in verjamem, da bomo tako delovali tudi v prihodnje. Leto 2018 naj bo za vse radodarno z zdravjem in veseljem,« je med drugim dejal župan.

Dogodek sta s svojim nastopom popestrila izjemna glasbenika ter interpreta različnih vlog Tilen Artač in Jure Godler. Z izvirnimi in duhovitimi domislicami, imitacijami, stand-upom in glasbenimi parodijami, ki sta jih kot za šalo stresala iz rokava, sta privabila nasmehe na obraze ter ogrela dlani. Tilen Artač je med drugim navdušil z imitiranjem Svetlane Makarovič, prve dame slovenske besedne umetnosti, ter pevcem skupine Laibach. Jure Godler, ki ima posavske korenine, je navdušil s čaranjem, ki se ga lotil pred časom, ker je mnenja, da mu »dobro ime lahko povrne samo čudež«, kot je v šali dejal.

Razgibanemu in duhovitemu dogajanju na odrskih deskah je sledilo še druženje v spodnjih prostorih sevniškega gasilskega doma, kjer so se mnogi zapletli še v sproščen pogovor.

S. R.
« Nazaj na seznam
»