Časopis za pokrajino Posavje
26.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Za štiri tisoč evrov podarjenih knjig

Objavljeno: Četrtek, 28.02.2019    Rubrika: KULTURA Redakcija
Podarimo knjige (43)

MC Sevnica in šolske knjižnice sevniških osnovnih šol so dobile v dar knjige v vrednosti štiri tisoč evrov. V simbolni predaji knjig sta sodelovala avstrijska veleposlanica mag. Sigrid Berka in direktor Mohorjeve družbe Franz Kelih.

V današnjem dopoldnevu je v Mladinskem centru Sevnica potekala slovesna predaja knjig v okviru akcije Podarimo knjige, ki od leta 2002 poteka v sodelovanju Mohorjeve družbe v Celovcu in Republike Avstrije – Urada zveznega kanclerja.

Doslej je bilo slovenskim nevladnim organizacijam in ustanovam podarjenih že več kot 53 tisoč knjig avstrijskih in slovenskih piscev in v letošnjem letu se je knjig v vrednosti štiri tisoč evrov razveselil tudi zavod KŠTM, ki upravlja z mladinskim centrom, kjer bo del knjig na voljo bralkam in bralcem. Del knjig bo zavod podaril tudi šolskim knjižnicam vseh osnovnih šol v sevniški občini, zato je potekala simbolna predaja knjig iz rok v roke učenk in učencev vse do knjižne police, kamor sta knjige polagala gosta iz Avstrije – avstrijska veleposlanica v Sloveniji mag. Sigrid Berka in direktor celovške Mohorjeve družbe Franz Kelih. Za knjižno darilo sta se zahvalila direktorica KŠTM Mojca Pernovšek in župan Srečko Ocvirk.

Prijeten uvod in zaključek je z igranjem na diatonično harmoniko oblikoval mladi in nadarjeni Jakob Štigl, ki je z izbranima skladbama navdušil tudi oba gosta ter njune sodelavke in sodelavce, ki so imeli pred prihodom v MC Sevnica na gradu Sevnica še krajše delovno srečanje z županom.

S. R.
« Nazaj na seznam