Časopis za pokrajino Posavje
30.05.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Začelo se bo z Vrtim(o) se v krogu, zaključilo pa z Ni kulture brez literature

Objavljeno: Ponedeljek, 07.10.2019    Rubrika: KULTURA Redakcija
krsko_19_01

JSKD OI Krško domuje v Mestnem muzeju Krško

Z uvodno mislijo Orfejevega speva: »Poezija je kot živa voda, ki se v njej pretaka heraklitski čas: kadarkoli se potopiš vanjo, zmerom je tisto, kar je, pa vendarle vedno nekaj drugega, novega, vanjo zajeto tudi tisto, kar presega naš čas in izkušnjo v njem,« Javni sklad za kulturne dejavnosti Območna izpostava Krško namenja jesenski čas sezone, kakor je sporočila vodja Tinka Vukič, literarnim ustvarjalcem in ustvarjalkam, zato so pripravili razpis za območno srečanje literarnih ustvarjalcev v občinah Krško in Kostanjevica na Krki.

»Srečanje Vrtim(o) se v krogu bo potekalo v dveh delih in bo izobraževalno prireditvenega značaja,« je povedala Vukičeva in dodala, »literarno srečanje je namenjeno vsem ljubiteljskim literatom v obeh občinah, tako mladim ustvarjalcem (15+) kot tudi starejšim avtorjem (navzgor ni starostne omejitve). 20. novembra, ob 17. uri, se bomo zbrali v prostorih Mestnega muzeja Krško na literarni delavnici z mentorico in strokovno spremljevalko letošnjega srečanja mag. Ano Porenta. Na predvečer Ta veselega dneva kulture, v ponedeljek, 2. decembra, pa bo izveden literarni večer (Ni kulture brez literature) z branjem in interpretacijo izbranih del. Za glasbo bo poskrbel kantavtor Robi Petan. Lokacijo zaključne prireditve pa bomo poiskali v prihodnjih dneh.«  

Na razpisu lahko avtorji sodelujejo z do 10 pesmimi, s tremi deli do deset strani proze, dramatike in esejistike, ki še niso bila predstavljena na območnih srečanjih. Vsak udeleženec lahko pošlje največ tri prispevke, ki morajo biti označeni s šifro. Literarna dela pričakujejo do petka, 1. novembra, na e-naslov: oi.krsko@jskd.si ali po pošti na JSKD, Območna izpostava Krško, Valvasorjevo nabrežje 4, 8270 Krško, s pripisom za Srečanje literarnih ustvarjalcev. 

M. H.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte