Časopis za pokrajino Posavje
30.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Zaigrajte nežno, strune violine …

Objavljeno: Sreda, 21.09.2022    Rubrika: KULTURA Redakcija
Strunikat Radece 2022  (21)

Radeški godalni orkester Strunikat se je predstavil s skladbami iz znanih svetovnih filmskih uspešnic.

Sobotni večerni koncert radeškega godalnega orkestra Strunikat v Domu kulture je bil glasbena poslastica za ljubitelje filmske glasbe.

Zvoke godal so prijetno dopolnjevali zvoki klavirja in bobna, tako da je tudi zaključna skladba iz filma Vojna zvezd zvenela veličastno. Občinstvo je izjemne glasbene nastope znova in znova nagradilo z močnim aplavzom in na koncu je sledil še glasbeni dodatek, ki je navzoče popeljal h glasbi iz filma Pirati s Karibov. Celotno glasbeno dogajanje so spremljale izbrane fotografije iz filmov, ki so dodatno osvežile spomin.

Obiskovalkam in obiskovalcem, ki so napolnili dvorano do zadnjega kotička, se je za obisk že tradicionalnega septembrskega koncerta zahvalil Bojan Sumrak ter naklonil še nekaj prijaznih besed umetniški vodji Strunikata Maji Glavač ter mladi violistki Regini Jakšič, ki je poskrbela, da je imel »zvok tudi sliko« ter poleg projekcije na filmsko platno aranžirala še pet filmskih skladb. Regina je zaključila osnovno glasbeno izobraževanje, pridobljeno znanje pa ji omogoča tako igranje v godalnem društvu Strunikat kot aranžiranje skladb za godalni orkester. 

S. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»