Časopis za pokrajino Posavje
11.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Zaigrali orkestri krške glasbene šole

Objavljeno: Četrtek, 30.05.2019    Rubrika: KULTURA Redakcija
Glasbena šola orkestri 230 18031

Pihalni orkester pod taktirko Dejana Učakarja

Glasbena šola Krško je ob občinskem prazniku v sredo zvečer povabila v Kulturni dom Krško na tradicionalni koncert orkestrov ter podelitev priznanj udeležencem glasbenih tekmovanj v iztekajočem se šolskem letu.

Na Glasbeni šoli Krško deluje večje število orkestrov, ki med letom uspešno nastopajo na raznih prireditvah, enkrat letno pa se predstavijo na skupni prireditvi. Ker je krška glasbena šola ena redkih, ki glasbeno izobražuje tudi učence s posebnimi potrebami, so prireditev pričeli prav slednji, in sicer z dramatizacijo pravljice Drevo ima srce pod mentorstvom Branke Žičkar.
Glasbena šola orkestri 123 17954

Priznanja je prejelo 50 udeležencev glasbenih in plesnih tekmovanj.

V nadaljevanju so pred lepo napolnjeno dvorano zaigrali še harmonikarski orkester z mentorico Matejo Pirc, ansambel tolkal mentorja Mitje Kuslja, godalni orkester, ki ga vodi Kristian Ilić, ter za zaključek še najštevilčnejši pihalni orkester pod taktirko Dejana Učakarja.
 
»Za nami je bogato šolsko leto, ki ga zaznamovala vrsta dogodkov in prireditev, povezanih z glasbeno šolo,« je v svojem nagovoru dejal ravnatelj Mitja Režman in omenil koncert Glasbena šola malo drugače, s katerim so obeležili tudi 70-letnico šole, številne koncerte in revije glasbenikov in plesalcev na regionalni in državni ravni itd. Izvedli so predstavitve glasbene šole za šole in vrtce v njihovem šolskem okolišu ter opravili sprejemne izpite za novo šolsko leto, ko bodo v večjem obsegu kot doslej opravljali tudi pouk v kostanjeviški občini. Dodal je še, da sta dva učenca šole opravila sprejemne izpite za nadaljevanje glasbenega izobraževanja na srednji stopnji.
 
»Naši učenci so se tudi v tem šolskem letu udeležili številnih regijskih, državnih in mednarodnih tekmovanj,« je povedal Režman pred podelitvijo priznanja udeležencem glasbenih tekmovanj v tekočem letu. Na njih je bilo nagrajenih kar 50 učenk in učencev, pripravilo in spremljalo pa jih je 17 učiteljev-mentorjev in štirje korepetitorji. V ponedeljek jih bodo za nagrado peljali še v pustolovski park na Otočcu. Ravnatelj se je zahvalil tudi staršem in občinama ustanoviteljicama, v imenu Občine Krško je zbrane na prireditvi nagovoril tudi župan mag. Miran Stanko. Koncert je povezovala Klavdija Mirt.

P. P., foto: Boštjan Colarič
« Nazaj na seznam