Časopis za pokrajino Posavje
19.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Zaključek poletnih kulturnih dogajanj JSKD Brežice

Objavljeno: Sreda, 30.09.2020    Rubrika: KULTURA Sporočilo
20200819_110610

Likovna delavnica pod mentorstvom Ele Verstovšek Tanšek

Zaključilo se je poletje in z njim počitniški projekti Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Območne izpostave Brežice. Primerno času, ki ga živimo v tem letu, so nastajali novi projekti.

Za mlade je bil organiziran sklop poletnih delavnic za otroke, ki so se v avgustu zaključile z dobro obiskano likovno delavnico pod mentorstvom Ele Verstovšek Tanšek. Nastajale so instalacije, ki so bile razstavljene v parku pri Domu kulture Brežice. V veliki pajkovi mreži, eni izmed njih, je umeščen tudi stol za razmišljanje, na katerem lahko obiskovalci še vedno posedajo, se zazirajo v zelenje in nebo ter prepustijo toku sproščujočih misli in branju.

Prijeten petkov večer 21. avgusta pa je v parku pri Domu kulture Brežice postregel še z Drugim poletnim recitalom z voditeljico Saro Dirnbek. Ob soju luči in sveč je med obiskovalce vnesel delčke počitniških branj, ki so jih interpreti Rudolf in Krištof Strnad, Ernestina Rožman, Lučka Černelič in Jana Kovačič delili s številnimi obiskovalci. Čarobno vzdušje in preplet med branji je z igranjem na harfo obogatila mlada Sara Bajc iz Ljubljane.

Čas korone je tako prinesel nove priložnosti za druženje s kulturnimi vsebinami, ki jih bomo na JSKD Brežice ponudili tudi v jesenskem času.

Vir: JSKD OI Brežice
« Nazaj na seznam