Časopis za pokrajino Posavje
30.05.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Zaključni koncert violinistke Tjaše Mavsar

Objavljeno: Sreda, 05.06.2019    Rubrika: KULTURA Redakcija
tjasa mavsar-zakljucni koncert (9)

Tjaša Mavsar

V Dvorani v parku je v ponedeljek zvečer potekal zaključni koncert violinistke Tjaše Mavsar ob koncu njenega osemletnega šolanja na Glasbeni šoli Krško.

Kot je na koncertu povedala njena učiteljica Klavdija Novšak, je Tjaša šolanje na Glasbeni šoli Krško pričela leta 2010, ko se je vpisala v glasbeno pripravnico. Tam je prišla v stik z violino in se odločila, da bo to njen inštrument. V prvem in polovico drugega razreda jo je učila Irena Uršič, od takrat pa vse do zaključka šolanja pa jo je učila Novšakova.
tjasa mavsar-zakljucni koncert (13)
»V Tjaši sem že od začetka videla velik potencial, da postane zelo dobra violinistka, zato sem od nje veliko zahtevala,« je povedala. V osmih letih se je Tjaša leta 2015 udeležila tekmovanja iz violine TEMSIG, še danes sodeluje v godalnem orkestru Glasbene šole Krško pod vodstvom mentorja orkestra Kristiana Ilića. Sodelovala je v različnih projektnih orkestrih, kot so veliki orkester za Glasbeno šolo malo drugače v letih 2017, 2018 in 2019 in orkester za predstavitve glasbene šole Krško osnovnim šolam in vrtcem. Na koncertu ob 70-letnici GŠ Krško, ki je bil januarja 2019, je sodelovala v več zasedbah, in sicer v kvintetu, manjši komorni godalni zasedbi in velikem orkestru. Zadnji dve leti je članica Simfoničnega orkestra, v katerem zadnje šolsko leto igra 1. violino. Pred kratkim je prejela posebno pohvalo Glasbene šole Krško za njeno delovanje v različnih zasedbah.

Na zaključnem koncertu se je lepemu številu poslušalcev predstavila s šestimi točkami, tudi v duetu z učiteljico, na klavirju pa jo je spremljal Martin Šušteršič. Kot gost je nastopil še njen brat Martin, učenec 4. razreda klavirja pri učiteljici Esteri Cetin.

P. P.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

17.06.2019 | Redakcija

Replika kapele Božjega groba

10.04.2019 | Redakcija

Z nasmehom na obrazu