Časopis za pokrajino Posavje
2.12.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Zaključno vodstvo po razstavi Vladimir Makuc: Retrospektiva

Objavljeno: Sobota, 01.10.2022    Rubrika: KULTURA Redakcija
3a8b9d7b-d66e-0851-7d79-8acbbb521929
Če še nimate ideje, kako preživeti jutrišnje nedeljsko popoldne, se lahko odpravite v Galerijo Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki na zaključno vodstvo po razstavi Vladimir Makuc: Retrospektiva. Po razstavi bo vodil kustos Miha Colner.

Velika retrospektiva v Galeriji Božidar Jakac predstavlja obsežen pregled umetniškega delovanja Vladimirja Makuca (1925-2016), enega najbolj ikoničnih likovnih umetnikov na Slovenskem. Čeprav je bil prvenstveno znan kot mojster grafične umetnosti, so na razstavi prikazane različne razvojne faze njegove izrazito interdisciplinarne prakse, ki sega tudi na področja risbe, slikarstva, kiparstva, keramike in raznih hibridnih tehnik. Makuc je namreč nenehno raziskoval in spreminjal tok svojega avtorskega izraza.

V sklopu javnega vodstva bo kustos razstave predstavil nekatere najbolj pomembne poudarke umetniške prakse Vladimirja Makuca, ki se je raztezala in razvijala skoraj sedemdeset let. Ravno zaradi raznovrstnosti in ustvarjalne zvedavosti sodi Makuc med najvplivnejše in najbolj prepoznavne likovne ustvarjalce v slovenskem kulturnem prostoru druge polovice 20. stoletja.

Razstava se z jutrišnjim dnem uradno zapira.

P. P./vir: GBJ
« Nazaj na seznam
»