Časopis za pokrajino Posavje
6.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Zaplesali v Teden ljubiteljske kulture

Objavljeno: Torek, 21.05.2019    Rubrika: KULTURA Sporočilo
jskd-plesna predstava-jaz plesem (14)
V Kulturnem domu Krško je v petek, 17. maja, potekal otvoritveni dogodek Tedna ljubiteljske kulture, ki poteka od 17. do 26. maja, za Dolenjsko, Belo krajino in Posavje – plesna predstava oddelka za sodobni ples Glasbene šole Krško »Jaz plešem!«

Kot je v uvodnem nagovoru povedala vodja brežiške območne izpostave JSKD Simona Rožman Strnad, bodo Teden ljubiteljske kulture zaznamovali številni kulturni dogodki v organizaciji JSKD in njegovih izpostav v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Slovenije, številnimi kulturnimi društvi, zavodi, lokalnimi skupnostmi, šolami, knjižnicami, muzeji in posamezniki.
jskd-plesna predstava-jaz plesem (2)
»Na tak način osveščamo in pod enotno podobo predstavljamo vse, ki svoj talent, čas in energijo namenijo ljubiteljski kulturi ter tako bogatijo sebe in družbo,« je dejala. Vsako leto je v središču ena od umetniških zvrsti, letos je to osrednjo vlogo prevzel ples, zato so plesno obarvani številni dogodki, od državne otvoritvene slovesnosti v Murski Soboti do uvodnega regijskega dogodka v Krškem. »Poudarjam, da si pri JSKD želimo ustvarjati čim boljši izobraževalni in prireditveni poligon za vse vrste kreativnosti, zato se vedno znova veselimo tovrstnih sodelovanj in snidenj,« je še dejala Rožman Strnadova.
 
V plesni predstavi »Jaz plešem!« so zaplesali mladi plesalci iz vseh skupin (Plesna pripravnica 2, 1., 2., 3., 4., 6a in 6b razred za sodobni ples ter fantovska skupina) krške glasbene šole ter gostje iz Izaje. Koreografije so bile delo Rosane Horvat, plesne učiteljice na GŠ Krško, ter gostujočih koreografov Nastje Bremec Rynia in Michala Rynie, režija predstave pa Vesne Šinko. Na koncu je sledila še podelitev bronastih značk Mete Vidmar 12 plesalcem, ki se več kot pet let udejstvujejo v plesni dejavnosti.

P. P.
 
« Nazaj na seznam