Časopis za pokrajino Posavje
2.12.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

»Zdrava pamet« Nika Škrleca na krškem odru

Objavljeno: Sobota, 12.11.2022    Rubrika: KULTURA Redakcija
nik skrlec (23)

Brestaniški rojak Nik Škrlec na krškem odru

Sinoči je igralec Nik Škrlec s premierno uprizorjeno monokomedijo Zdrava pamet zapolnil veliko dvorano krškega hrama kulture. Po rodu Brestaničan je ob monokomediji, v kateri je iz več vidikov in situacij seciral sposobnost pomnjenja tako človeških kot živalskih možganov, in miselno-telesnih akrobacijah na odru, v avli doma vzpostavil na ogled tudi interaktivno razstavo. Slednja je v večjem številu pritegnila tako mlajše kot starejše gledalce, ki so se preizkusili v vožnji s kontraciklom in v spretnostih z različnimi eksponati.

nik skrlec (18)

Premierno uprizoritev so si ogledali gledalci iz različnih krajev, med drugim tudi Škrlečevi kolegi (z leve): Jože Robežnik, Sašo Stare in Boštjan Gorenc Pižama

Kot je dejal priljubljeni igralec za Posavski obzornik, je predstavo postopoma pripravljal zadnje leto na način, da je razmišljal o njej in si izpisoval posamezna dognanja, ideje: »Realno pa smo z resnim gledališkim delom pričeli pred mesecem in pol. In zelo vesel sem, da smo danes v Krškem premierno prebili to četrto steno in predstavo pokazali občinstvu.« 29. novembra bo z monokomedijo Zdrava pamet Škrlec ponovno gostoval v Posavju, in sicer v Domu kulture Brežice.

nik skrlec (48)
Predstava je nastala v sodelovanju maloštevilne ustvarjalne ekipe, ki jo je Škrlec po zaključku predstave tudi predstavil gledalcem. Poleg Škrleca, ki je pripravil zasnovo in besedilo, sta se pod scenografijo podpisala Tina Tribušon in Vid Žnidaršič, kostumografijo je oblikoval Andrej Vrhovnik, glasbena podloga je delo Marina Voglarja, za razsvetljavo in fotografijo skrbita Ian Stergar in Mankica Kranjec, za razstavo pa so sooblikovali eksponate v Mladinskem tehnološko-razvojnem centru 404 in Jaka Mihelič.

B. M.
« Nazaj na seznam
»