Časopis za pokrajino Posavje
25.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ženski modni in kulinarični večer

Objavljeno: Ponedeljek, 11.03.2019    Rubrika: KULTURA Sporočilo
Modna obutev in najboljše salame

Četrto leto zapored se je odvijala na sevniškem gradu ženska salamijada z modno revijo.

V nedeljo je v Albert Felicijanovi dvorani na sevniškem gradu četrto leto zapored gostil damski modno-kulinarični večer. Dogodek je vnovič zelo uspešno povezal prijetno žensko energijo in sveže modne trende obutve podjetja z najstarejšo tradicijo v sevniški občini, Kopitarne Sevnica.

Manekenke so predstavile trende Kopitarne Sevnica – ročno izdelano obutev, bogato okrašeno s poudarjenimi, prefinjenimi metalnimi okrasi, detajli iz umetnega krzna in rožnatimi vzorci. Izstopale so tudi kreacije Maje Štamol, med njimi premierno predstavljen model, oblikovan za prihajajočo modno revijo v Washingtonu. Številčno občinstvo je navdušil tudi defile nove obutve za najmlajše s poudarkom na naravnem plutu v elegantni beli in energičnih fluorescentnih odtenkih.

Močne aplavze so obiskovalke namenile trem najboljšim izdelovalkam salam. Tretje mesto je osvojila Mojca Cvelbar, drugo Manca Es, zmagovalka pa je postala Tonika Daničič. Podeljevalke nagrad so bile predstavnice organizacijskega odbora izvedbe zdaj že tradicionalnega dogodka: Tatjana Šinkovec iz Kopitarne Sevnica, direktorica KŠTM Sevnica Mojca Pernovšek in predsednica Sveta Krajevne skupnosti Sevnica Stanka Žičkar.

Vsem udeleženkam – letos je na ocenjevanje, ki je potekalo na Turistični kmetiji Grobelnik, prispelo 17 vzorcev salam – je čestitke in odlično splošno oceno namenila predsednica ocenjevalne komisije Majda Jurše. Članice ocenjevalne komisije so bile še Zinka Krnc, Anica Ocvirk, Meta Repovž, Vladka Tomšič in Darja Pompe.

V celoto je dogodek z izbranimi besedami in iskrivo energijo povezala Sarah Senica in se ob tem predstavila tudi kot odlična vokalistka. Večer se je nadaljeval s pokušino salam ob spremstvu drugih pekovskih dobrot, za kar so poskrbele članice Aktiva žena Boštanj.

Vir: Organizacijski odbor dogodka, foto: Mediaspeed
« Nazaj na seznam
»