Časopis za pokrajino Posavje
5.12.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ženski sekstet krških likovnic

Objavljeno: Nedelja, 20.10.2019    Rubrika: KULTURA Redakcija
DSCN0472

Krški ženski kiparski šopek ob otvoritvi Forme 19.

Društvo likovnikov Krško – OKO je 17. oktobra v Dvorano v parku postavilo na ogled kiparsko razstavo Forma 19, ki jo je pripravila ženska likovna zasedba, ta je ustvarjala pod mentorstvom prav tako ženskega lika akademske kiparke Dragice Čadež Lapajne.

Svoja dela so postavile na ogled Jožica Petrišič, Mihaela Prevejšek, Metka Šunta, Darja Veljković, Milena Volk in Branka Benje. Slednja je kot predsednica društva v nagovoru dejala, da so ustvarjale po napotkih mentorice v beli glini malo realistično plastiko, malo abstraktno plastiko, nizki relief z vlivanjem mavca v kalup, ki so ga naredila iz gline, seznanile pa so se tudi z oblikovanjem male plastike s kaširanjem. »Večino izdelkov smo nato patinirale. Za kovinski izgled smo izbrale zlato in srebrno pasto. Bile smo zelo vztrajne pri ustvarjanju, željne novih znanj in izkušenj,« je še dodala Benjeva.

Razstavo, ki bo na ogled do 5. novembra, je odprla vodja JSKD IO Krško Tinka Vukič, ki je ob tem nanizala nekaj spodbudnih besed ter izrazila zadovoljstvo ob sodelovanju z društvom. Za glasbene užitke pa je s harfo pod mentorstvom Veronike Tadina poskrbela učenka Glasbene šole Krško Neli Milek.

M. H.

 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte