Časopis za pokrajino Posavje
24.05.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Živahno lutkovno dopoldne

Objavljeno: Sreda, 19.04.2017    Rubrika: KULTURA    Ogledov: 208Redakcija
DSCN9223

Lutkovna skupina Pikapolonice OŠ Tržišče je za svojo lutkovno dogodivščino tudi sama izdelala lutke in pripravila sceno.

Minuli petek se je v sevniški kulturni dvorani odvijalo regijsko srečanje lutkovnih skupin Dolenjske, Bele krajine in Posavja v organizaciji Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, Območne izpostave Sevnica.

Mladi obiskovalci OŠ Sava Kladnika Sevnica in Vrtca Ciciban Sevnica so z aplavzom nagradili štiri prikupne predstave, ki so pred tem na območnih srečanjih že navdušile strokovno spremljevalko - lutkarico Jeleno Sitar Cvetko.

Na regijskem srečanju lutkovnih skupin Dolenjske, Bele Krajine in Posavja so se predstavile: Lutkovna skupina Pikapolonice s predstavo Rokavička, ki na OŠ Tržišče deluje pod mentorstvom učiteljice Andreje Umek. S predstavo Kriminal v mestu Boberšper se je predstavila Lutkovna skupina Vrtavke, ki jih na OŠ Boštanj vodi likovna pedagoginja Nena Bedek. Lutkovna Igralnica OŠ Mirana Jarca Črnomelj je navdušila pod mentorstvom Alenke Mravinc in Margarete Andrišević s predstavo Žabec in prav poseben dan. Prijetno lutkovno dopoldne je zaključila Lutkovna skupina članic in članov DKD Svoboda Senovo s predstavo Lepo je biti srečen pod mentorstvom Tatjane Uduč.

Regijsko lutkovno srečanje je spremljala strokovna spremljevalka, lutkarica Irena Rajh Kunaver iz Lutkovnega gledališča Fru-Fru. Vse skupine so prejele priznanje za sodelovanje na regijskem srečanju, na državnem srečanju, ki bo junija v Novem mestu, pa bodo prejele še srebrne plakete.

S. R.


 
« Nazaj na seznam
»