Časopis za pokrajino Posavje
25.06.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Zmajček Jurček iz Dobove na Senovo

Objavljeno: Sreda, 22.03.2023    Rubrika: KULTURA Sporočilo
IMG-2394
V sredo, 15. marca 2023, so se otroci in mentorice iz vrtca Najdihojca pri OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova z avtobusom odpravili na pot v vrtec na Senovo.

Otroci so bili zelo dobro razpoloženi, saj so s sabo na Senovo peljali tudi Zmajčka Jurčka in njegov Zeleni nahrbtnik. V sodelovanju z ZPM Krško, ki je koordinator projekta Zeleni nahrbtnik, so opravili predajo Zmajčka Jurčka. Zmajček Jurček je v Dobovi z otroki bival od 15. februarja do 15. marca, na Senovem pa bo vse do 18. aprila, ko se bo odpravil na Bizeljsko. Otroci z mentoricami so za vse udeležence na Senovem pripravili predstavo »Zgodba o belih zajčkih« in poželi velik aplavz za njeno izvedbo.

S seboj so prinesli tudi nekaj spominkov in pa ne smemo pozabiti na Zmajčka Jurčka z nalogami, ki jih bodo opravljali otroci in mentorice v vrtcu na Senovem. Posvetili se bodo naravi  in vodi ter njunemu pomenu za življenje. Opazovali bodo naravo in predvsem vodo, katere živali živijo v vodi, naredili bodo poskuse z vodo, peli pesmice o potočku in še kaj. Ob koncu so vsi otroci skupaj zapeli pesmico Zmajčka Jurčka in se fotografirali. V igralnici so se pred odhodom še na kratko poigrali ter posladkali s sadjem in sokom.

Polni novih vtisov in dobre volje so se vrnili v svoj vrtec Najdihojca v Dobovi.

Vir: ZPM Krško
« Nazaj na seznam