Časopis za pokrajino Posavje
28.03.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Marko Hatlak in FUNtango ter solista Bernarda in Marcos Fink – poklon Astorju Piazzolli

Objavljeno: Četrtek, 17.11.2022    Rubrika: KULTURA Sporočilo
marko-hatlak-funtango-z-bernardo-fink-in-marcosom-finkom

Marko Hatlak, Bernarda in Marcos Fink

To soboto, 19. novembra, bo v Kulturnem domu Krško potekal koncert Marka Hatlaka in zasedbe FUNtango. Na večeru, posvečenem glasbi enega najslavnejših bandeonistov, argentinskega glasbenika Astorja Piazzolle, se bosta zasedbi izjemnih glasbenikov na odru pridružila svetovno znana mezzosopranistka in basbaritonist slovenskih korenin, Bernarda in Marcos Fink.

Z izjemno zasedbo Marko Hatlak & FUNtango ter cenjenima solistoma Bernardo in Marcosom Finkom zaokrožujemo 100. obletnico rojstva velikega revolucionarja in enega najslavnejših glasbenikov 20. stoletja, argentinskega skladatelja Astorja Piazzolle. Njegov, kot ga je sam poimenoval, "Novi tango" je obšel svet in za vedno spremenil pojmovanje tanga. Njegova zmes klasične glasbe, jazza in kompozicije 20. stoletja, je na široko odprla prostor novim idejam in nepredvidljivosti, ki se v grobem odraža v izmenjevanju hitrih in počasnih tempov ter izredne dinamike.
MHatlak

Marko Hatlak



Koncertni repertoar obsega vokalne skladbe, prepletene s kompleksnimi instrumentalnimi skladbami Astorja Piazzolle.  Dodane bodo tudi avtorske skladbe, ki zrcalijo ustvarjanje zasedbe in njihovo navdušenje nad Astorjevo zapuščino.

BinMFink

Bernarda in Marcos Fink

V zasedbi FUNtango bodo poleg harmonikarja Marka Hatlaka nastopili jazzovski pianist Marko Črnčec, kontrabasist Luka Gaiser in violinist Benjamin Ziervogel.

Cena vstopnice v predprodaji znaša 19 € (do 17. 11.), v redni prodaji pa 24 €. Koncert se bo pričel ob 20. uri.
 
Vir: Kulturni dom Krško
Foto: arhiv ustvarjalcev
« Nazaj na seznam