Časopis za pokrajino Posavje
29.03.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Nacionalni mesec skupnega branja z Vidko Kuselj

Objavljeno: Četrtek, 16.09.2021    Rubrika: KULTURA Bralci pišejo
Senovo-bralni krožek-Vidka Kuselj
Bralni krožek DU Senovo je 13. septembra nadaljeval s svojimi jesenskimi bralnimi srečanji. V okviru Nacionalnega meseca skupnega branja 2021 smo prisluhnili Vidki Kuselj. Predstavila je dopolnjeno izdajo knjige Zdaj sem tvoja Moja, v kateri izpove izkušnjo ob moževi bolezni – Alzheimerjevi demenci.

Knjiga je iskrena izpoved o napredujoči bolezni in avtorica pravi, da je po pogovorni oddaji z Zvezdano Mlakar doživela neverjeten odziv gledalcev, ki so jo zasuli z vprašanji, spodbudami in tudi tolažilnimi besedami. Spoznala je, da se mnogo ljudi srečuje s takimi ali podobnimi bolezenskimi težavami pri svojcih in da iščejo napotke v njenih zapisih. To jo je spodbudilo, da je pripravila dopolnjeno izdajo.

Položila nam je na srce besede, ki so jo vodile, ko  ji je bilo najhujše ob moževi bolezni: »Ni kriv on, da tako ravna, kriva je bolezen!«
Sklepno misel je na srečanju podala dr. Zdenka Zalokar Divjak, ki je Vidki Kuselj čestitala, da je zmogla preliti na papir, kar je doživljala, in hkrati izpostavila biblioterapijo kot možnost samopomoči ob težkih življenjskih preizkušnjah.

S pričakovanji zremo v naslednja bralna srečanja!

Vir: Bralni krožek DU Senovo
« Nazaj na seznam