Časopis za pokrajino Posavje
2.12.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Druga Posavska šola za župane

Objavljeno: Torek, 15.11.2022    Rubrika: Lokalne volitve Sporočilo
Šola za župane (1)
V četrtek, 10. novembra, so v Zavodu Dobra družba z dogodkom Moja občina, moja regija – nam gre lahko še bolje? izvedli že drugo šolo za župane, na kateri so se pogovarjali o pomenu zgodnjega vključevanja javnosti pri oblikovanju občinskih strategij in posledično ukrepov.

Najprej je podžupanja MO Novo mesto Sara Tomšič predstavila dobro prakso procesa oblikovanja njihove občinske strategije, sledil je moderiran pogovor po skupinah. Na srečanju so bili prisotni predstavniki in predstavnice nevladnih organizacij, kandidati in kandidatke za občinske oz. mestne svetnike in svetnice ter kandidat za župana in kandidatka za županjo.
Šola za župane (9)
Skozi pogovor so se zbrali strinjali, da pravočasno vključevanje javnosti lahko pripomore k hitrejšemu zaključevanje skupnih projektov, krepi zaupanje, spodbuja razmišljanje izven ustaljenih okvirjev, cilji so lažje dosegljivi, krepi se zavedanje, da občinska uprava  deluje vključujoče in izvršuje naloge, ki so v skupno dobro. Udeleženci in udeleženke so pohvalili tovrstna srečanja, ki jih bodo v Zavodu Dobra družba ponovili tudi čez slabo leto z že izvoljenimi župani oz. županjami in svetniki ter svetnicami.
 
Vir: Zavod Dobra družba
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte