Časopis za pokrajino Posavje
29.03.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Aleš Žibert, neodvisni kandidat za sevniškega župana

Objavljeno: Ponedeljek, 05.09.2022    Rubrika: Lokalne volitve Redakcija
Ales Zibert, kandidat za zupana obcine Sevnica  (3)

Aleš Žibert

V današnjem dopoldnevu je v konferenčni dvorani Komunale Sevnice najavil svojo kandidaturo za župana sevniške občine kot neodvisni kandidat 34-letni Aleš Žibert iz vasi Kladje nad Blanco.

Po zaključeni osnovni šoli na Blanci je obiskoval tehniško gimnazijo v ŠC Krško-Sevnica ter po zaključenem študiju po bolonjskem sistemu na Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru postal magister inženir gradbeništva. V času srednješolskega izobraževanja je treniral tajski boks, kot študent je bil tri leta prodekan za študentska vprašanja ter zastopal študentke in študente v organih fakultete in univerze. Svojo poklicno pot je začel kot vodja projektov v podjetju Geoinvest d.o.o. in bil hkrati kot asistent strokovni sodelavec na fakulteti; nadaljeval je kot nadzorni inženir pri DRI, družbi za upravljanje z investicijami d.o.o. z opravljanjem nadzora nad izvajanjem projektov in pripravo razpisne dokumentacije za gradnjo, nato je bil direktor tehnično komercialnega sektorja v sevniškem podjetju Rafael d.o.o., trenutno pa je zaposlen kot direktor podjetja Geodrill d.o.o., ki ima sedež v štajerski prestolnici. »Tekom svoje poklicne kariere sem se dodatno strokovno izobraževal in tako sem pridobil certifikat za izvajanje in vodenje investicijskih procesov gradenj, opravil sem dodatni kvalifikaciji ter pridobil naziv strokovnjaka za oddajo javnih naročil v Republiki Sloveniji in strokovnjaka za uporabo FIDIC pogodb ter certifikat za naziv strokovnjaka za pripravo in izvedbo gradbenih projektov, sofinanciranih iz evropskih sredstev,« še pojasni kandidat za sevniškega župana, ki bo moral v podporo svoji kandidaturi zbrati zadostno število podpisov volivk in volivcev.

RAZLOGI ZA KANDIDATURO

V nadaljevanju predstavitve je Aleš Žibert spregovoril o razlogih za kandidaturo, o kateri je intenzivneje razmišljal zadnji dve leti. »Za kandidaturo za župana sem se odločil, ker želim dati lasten prispevek okolju, v katerem sem preživel otroštvo in del mladostniških let; okolju, v katerega sem se po zaključenem šolanju vrnil, si ustvaril družino ter varen in prijazen dom. S svojim mladostniškim zagonom, svežino in idejami lahko prispevam k trem ključnim zadevam pri razvoju občine, da bo napredna, razvojno naravnana in povezovalna,« predstavi razloge, ki so del šestih programskih izhodošč, povezanih v skupnem geslu kandidature »Naprej, Sevnica! Priložnost za vse.« Programska izhodišča se navezujejo na učinkovito in transparentno delovanje občinske uprave in upravljanje krajevnih skupnosti ter na zagotavljanje pogojev za ugodno poslovno klimo za napredek in razvoj občine tako na infrastrukturnem kot na ostalih področjih; prizadeval si bo za medgeneracijsko enotnost in skupno rast, za razvoj turizma, aktivne politike pomoči kmetijstvu. Celoten program bo podrobneje predstavil tekom volilne kampanje tudi na terenu, v stiku z volivkami in volivci, kjer se bo predstavil kot neodvisni kandidat z željo, da bi dobil čim širšo podporo političnih strank, društev, organizacij, posameznikov itd., saj želi delovati povezovalno (tudi na političnem parketu).

»Sam nisem član nobene politične stranke ne društva, deloval bom v dobrobit vsakega posameznika. V tem lokalnem okolju so dobre ideje, dobre stranke in liste, ključno pa je, da se povežemo med seboj in uresničimo čim več ciljev, ki vodijo h kvalitetnejšemu preživljanju vsakdana. Zavezujem se, da bo gospodarstvo, ki je temeljni steber vsake družbe, zadihalo s polnimi pljuči, da se bo poljedelstvo skupaj z živinorejo razvijalo še naprej, da bodo mladi iskali podjetniške izzive in priložnosti v domačem okolju, kjer bodo tudi bivali v sožitju s starejšo generacijo.«

S. R.

#povezujemoposavje




 
« Nazaj na seznam