Časopis za pokrajino Posavje
19.06.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ivan Molan najavil kandidaturo za župana

Objavljeno: Ponedeljek, 24.09.2018    Rubrika: Lokalne volitve Redakcija
ivan_molan_predstavitev_kandidature_za_zupana13

Kandidat za župana Ivan Molan in njegovi podporniki s podpisanimi podporami kandidature

V ponedeljek dopoldne je v Mestni hiši Brežice kot prvi v brežiški občini kandidaturo za župana na novembrskih lokalnih volitvah javno predstavil aktualni župan Ivan Molan. Ponovno bo kandidiral samostojno, s podporo občank in občanov ter nekaterih političnih strank. Predlagatelj njegove kandidature je tako kot pred štirimi leti Dražen Levojević s skupino volivcev.

ivan_molan_predstavitev_kandidature_za_zupana5

Molan in Levojević

Kot je povedal Molan, je bilo v času njegovega županovanja v brežiški občini precej narejenega. V prvem letu zadnjega mandata se je zgodila migrantska oz. begunska kriza, ki je povzročila, da je bilo pol leta delo občine ohromljeno, saj se je morala ukvarjati s stvarmi, ki sploh niso bile v njeni pristojnosti. Poleg tega je izpostavil še negativen odnos prejšnje Vlade RS do občin, ki jim je zmanjšala proračunska sredstva. »Kljub vsemu smo v teh štirih letih v občini uspeli zadržati stabilnost ter najti kompromis med možnostmi in realnostmi. Glavni cilj je bil realizirati čim več projektov, vezanih na ljudi, ter financirati društva, javne zavode in šole. Narejenih je bilo tudi kar nekaj investicij, čeprav je bilo v tem mandatu v povprečju za deset milijonov investicij manj kot v prejšnjem predvsem na račun zmanjšanja državnih sredstev,« je poudaril in dodal, da se je ves čas mandata trudil delovati povezovalno, skušal usklajevati različne želje, potrebe, politično pestrost in zmožnosti občine.

Z dnem uradne napovedi kandidature so se začeli zbirati tudi podpisi podpore njegovi kandidaturi, 3. oktobra bo tudi javno zbiral podpise pred Mestno hišo Brežice. »Takrat bo priložnost, da se občani z mano srečajo in se pogovorimo o volilnem programu,« je dejal Molan. Po njegovih besedah je program več ali manj nadaljevanje dela, ki si ga je zastavil že pred štirimi leti, temelji na realnih izhodiščih ter zajema turistične in športno-rekreacijske ureditve ob HE Brežice in HE Mokrice, nadaljevanje urejanja kolesarskih stez, cest, pločnikov, vodovodov, kanalizacij in ostale javne infrastrukture, nadaljevanje gradnje šol in predvsem enakomeren razvoj krajev v občini. »Še naprej bom svoj trud usmerjal v to, da v občini obdržimo in nadgradimo vsebinske projekte, namenjene občanom, ki jih že izvajamo, npr. mestni avtobus, projekti Šport za zdravo starost, Občuti svobodo vode, Sopotnik, večgeneracijski center itd.,« je navedel. Vzpostavljeno ima tudi spletno stran (www.ivanmolan.si), pri čemer vabi zainteresirane občanke in občane, da jo obiščejo ter pošiljajo svoje predloge in pobude, »da moj program soustvarjamo skupaj«. Temu primerno je tudi njegovo geslo: Skupaj za urejeno in prijazno občino.

Levojević je med razlogi za podporo Molanove kandidature naštel njegovo dosedanje delo in dosežke, podporo zdravstvenim in socialnim zavodom v občini, osebnostne lastnosti, kot sta delavnost in zaupanja vreden odnos, ter prizadevanja za enakopravno obravnavo obmejnih in ruralnih območij v Sloveniji. Načelno podporo so Molanu že izrazile stranke SDS, NSi in SLS, pričakuje pa tudi podporo lokalnih list, ki naj bi jih ustanovili v teh dneh.

R. R.
« Nazaj na seznam
»