Časopis za pokrajino Posavje
26.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Janez Kerin je oddal podpise podpore volivk in volivcev za župansko kandidaturo

Objavljeno: Petek, 23.09.2022    Rubrika: Lokalne volitve Sporočilo
1663924058840 (1)
Janez Kerin je v petek, 23. septembra, v stavbi Mestne občine Krško oddal zbrane podpise podpore volivk in volivcev za kandidaturo za neodvisnega župana Mestne občine Krško na lokalnih volitvah 2022.

Janez Kerin je v manj kot treh tednih od začetka zbiranja podpisov volivk in volivcev zbral 376 podpisov podpore (potrebno je bilo zbrati 204 podpise). Zato je danes v spremstvu predstavnikov društva Modra smer, ki ga predstavlja na lokalnih volitvah, volilni komiji predal zbrane podpise.

1663924058793 (1)
Kot je povedal že na avgustovski novinarski konferenci, kandidira kot strankarsko neodvisni kandidat s podporo in podpisi volivk in volivcev. Želi si, da bi ga podprli vsi, ki podpirajo nujne in potrebne spremembe v razvoju Mestne občine Krško.

V svojem nagovoru je poudaril: »Če želi krška lokalna skupnost na dolgi rok uspešno delovati in napredovati, potrebuje drugačno razmišljanje o razvoju občine. Verjamem v skupen razvoj, ki je skladen s potrebami posameznih okolij znotraj krške občine. Pa naj bodo ta okolja lokalno-regionalno opredeljena, glede na gospodarske ali družbene segmente, glede na generacije in kar je še drugih kriterijev. Vsi trenutni in bodoči člani naše skupnosti morajo namreč imeti možnost in priložnost živeti dobro v naši občini, se osebnostno in poklicno ustrezno razvijati in po svojih možnostih prispevati svoj del k razvoju in rasti občine katere del so.«

Ob predaji podpisov podpore se je Janez Kerin zahvalil vsem, ki so si vzeli čas in verjamejo v njegovo kandidaturo, kar so izkazali s podpisom podpore: »Presenečen sem nad tolikšno podporo, ki sem je bil deleže pri zbiranju podpisov, kar mi veliko pomeni.« Nadaljeval je, da se zaveda, da se pravo delo na njegovi kandidaturi za prvega strankarsko neodvisnega župana zdaj šele začenja. »Vem, da so spremembe možne in vem, da jih skupaj z občankami in občani lahko udejanjimo. Zato sem si za svojo kampanjo izbral slogan Skupaj z vami, za vse nas.« Ob tem je pozval občanke in občane, da podprejo tudi posameznike, ki bodo na lokalnih volitvah kandidirali kot neodvisni kandidati in predstavniki društva Modra Smer.

Janez Kerin je ob koncu še enkrat poudaril, da želi biti župan vseh občank in občanov Mestne občine Krško, ne glede na barvo stranke ali interesne skupine in da si bo prizadeval, če bo izvoljen za župana, za večjo transparentnost in izkoriščenost občinskega proračuna. Meni namreč, da je mogoče, da za isti obseg finančnih sredstev naredimo več oziroma sredstva izkoristimo bolj racionalno in si želi, da so vsi občani in občanke redno obveščeni o izvedenih aktivnostih občine ter kako se občinska sredstva koristijo.

Informacije so na voljo tudi na spletni strani janezkerin.si in modrasmer.si.

Vir: Janez Kerin
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

10.04.2019 | Redakcija

Z nasmehom na obrazu