Časopis za pokrajino Posavje
28.05.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Kdo so kandidati na listi OO SDS Sevnica?

Objavljeno: Četrtek, 20.10.2022    Rubrika: Lokalne volitve Redakcija
OO SDS Sevnica, G. Korene, T. Novsak, T. Lisec, I. Oresnik (11)

Nosilci list (od leve proti desni): Gregor Korene, Tanja Novšak, Tomaž Lisec in Ivan Orešnik - tudi aktualni občinski svetniki

Včeraj je Občinski odbor SDS Sevnica na tiskovni konferenci predstavil listo kandidatk in kandidatov za nov štiriletni mandat v občinskem svetu na prihajajočih lokalnih volitvah in predstavili program za naslednje obdobje.

Predsednik sevniškega odbora SDS, občinski svetnik in poslanec Tomaž Lisec je predstavil v družbi podpredsednice omenjenega občinskega odbora in občinske svetnice Tanje Novšak ter podpredsednika in občinskega svetnika Gregorja Koreneta poimenski seznam 24 kandidatk in kandidatov in nekaj vsebinskih poudarkov programa, ki vsebuje 15 ključnih točk in bodo podrobneje predstavljene na srečanjih z občankami in občani na terenu.

LISTA KANDIDATK IN KANDIDATOV PO VOLILNIH ENOTAH V OBČINI SEVNICA

Nosilec liste v I. volilni enoti je Gregor Korene, ostali kandidati so Zdenka Drnovšek, Marjan Ločičnik, Janja Gorišek, Ivan Puc, Karmen Radi in Boštjan Ostrovršnik. Nosilka liste v II. volilni enoti je Tanja Novšak, ostali kandidati so Marko Kotar, Bernarda Močan, Avgust Teraž, Žan Meke, Bojan Radej in Vesna Zorec. Nosilec liste v III. volilni enoti je Tomaž Lisec, ostali kandidati so Brigita Karlovšek, Alojz Guček, Nada Novšak in Alojz Udovč. Nosilec liste v IV. volilni enoti je Ivan Orešnik, ostali kandidati so Anica Zupan, Miro Juntez, Maja Skoporec in Marko Repše. »Verjamemo, da bomo s predstavljeno listo dosegli vsaj sedem, morda celo osem ali prvič devet svetnikov, ki bodo na lokalnih volitvah izvoljeni v sevniški občinski svet,« je zaključil predstavitev kandidatk in kandidatov Tomaž Lisec, ki je med drugim še povedal, da gre za delovne aktivne in v lokalnem okolju prepoznavne osebe tako iz gospodarstva kot športa, zdravstva, kmetijstva ...

PROGRAMSKE USMERITVE

Med ključne vsebinske točke so uvrstili ustvarjanje pogojev za nova delovna mesta ter gradnjo večjih ali manjših stanovanjskih sosesk, pravičnejšo ureditev in razporeditev komunalnega prispevka, ob čemer je opozoril, da je komunalni prispevek v sosednjih občinah tudi do štirikrat nižji in s tem privablja investitorje, predvsem mlajše; izpostavil je večletno načrtovanje gradnje kulturne dvorane in stadiona, pri katerem so se stvari »narobe zapeljale«. Prizadevanja bodo usmerili v pridobivanje državnih in evropskih sredstev za izvedbo projektov, ki ne bodo le v »delni zasnovi«, ampak pripravljeni za izvedbo. Krajevnim skupnostim, katerim je bila leta 2012 odvzeta polovica sredstev za delovanje, bi dali večjo moč upravljanja. Obrtnikom, podjetnikom, gospodarstvenikom in mladim bi želeli ponuditi urejene prostorske pogoje za bivanje in delovanje itd.

PODPORA KANDIDATURI ALEŠA ŽIBERTA ZA SEVNIŠKEGA ŽUPANA

Na prihajajočih novembrskih lokalnih volitvah OO SDS Sevnica ne bo imel svojega kandidata za župana, bodo pa za župana podprli neodvisnega kandidata Aleša Žiberta. Tako so sklenili 30. septembra na srečanju članic in članov na Logu, kjer so potrdili tudi listo lastnih kandidatk in kandidatov. »Vzroki, zakaj smo se odločili za podporo izvira iz dejstva, da Sevnica rabi spremembe, napredek,« je pojasnjeval Lisec ter izpostavil, da je SLS vodilna stranka v občini Sevnica od leta 1998.

S. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»