Časopis za pokrajino Posavje
14.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Krško: zmagovalec 2. kroga županskih volitev Janez Kerin

Objavljeno: Nedelja, 04.12.2022    Rubrika: Lokalne volitve Redakcija
volitve - janez kerin (36)

Janez Kerin z ženo Martino in sinom Juretom z ženo pred razrezom torte

V Krškem, kjer sta se za funkcijo župana potegovala v drugem krogu volitev Dušan Šiško, kandidat Liste Dušana Šiška – Energično za Krško, ter neodvisen kandidat Janez Kerin, ki je kandidiral s podporo Liste Modra smer, je po vseh preštetih glasovnicah, volilna udeležba v mestni občini Krško je znašala 38,74 %, zmagal Janez Kerin. Volivke in volivci so Kerinu namenili 55,16 % ali 4.459 glasov, medtem ko Dušanu Šišku 44,84 %, to je 3.625 glasov. Od skupno 8.120 oddanih glasovnic je bilo 36 neveljavnih.

volitve - janez kerin (15)

Slavje v kavarni cvetličarne

Novoizvoljeni župan Mestne občine Krško Janez Kerin je s podporniki in simpatizerji na rezultate čakal v kavarni Cvetličarne Lilija v Leskovcu pri Krškem. Kot je povedal v prvi izjavi, je današnji večer namenjen zdravici ob zmagi in druženju, medtem ko se bo v jutrišnjem dnevu najprej udeležil krvodajalske akcije v osnovni šoli v domačem Leskovcu pri Krškem, nakar se bo predvidoma že sestal z vodstvom Modre smeri o prvih načrtih za v prihodnje. Kot je dejal, namerava sodelovati z vsemi, ki bodo pripravljeni podpreti dobre projekte: "Verjamem, da bosta prevladala razum in modre odločitve ter da bomo z lahkoto delali z vsemi tistimi, ki bodo želeli delati v dobro naših občank in občanov. Vsem, ki ste mi namenili glasove, se iskreno zahvaljujem. Zagotavljam, da bom naredil vse, kar bo v moji moči oz. moči župana, da bomo to občino popeljali v dobre čase in da bo ta v dobrobit za vse občanke in občane. Občutkov ta hip še ne morem strniti, kampanja je bila naporna, po drugi strani pa tudi prijetna. Družil sem se z različnimi ljudmi, uspelo nam je nekaj, kar pred letom in pol sicer ni nihče od nas pričakoval. Zahvaljujem se ekipi, ki je to leto in pol garala, delala za to, da se danes lahko veselimo ter da so naše občanke in občani sprejeli tako modro odločitev, da so me izvolili za župana." Dodal je še, da bo odločitev o tem, ali bo funkcijo župana opravljal profesionalno ali ne, sprejel v prihodnjem tednu, izbrano ima tudi že direktorico občinske uprave, a imena nocoj še ni želel razkriti. V drugem krogu volitev nižjo volilno udeležbo pa je Kerin pokomentiral z besedami, da to vidi kot odraz nasičenosti ljudi z volitvami, saj so bili teden za tednom vabljeni na volišča, k nekoliko nižji udeležbi pa bi znalo prispevati tudi današnje deževno vreme.   

volitve - janez kerin (20)

Novoizvoljenemu županu Mestne občine Krško je prišel čestitat tudi protikandidat Dušan Šiško.

Ob vrsti čestitk, ki jih je bil deležen Janez Kerin, mu je prišel stisnit roko tudi protikandidat Dušan Šiško. Slednji je za Posavski obzornik povedal, da bodo izvoljeni člani Liste Energično za Krško v Občinski svet Mestne občine Krško pripravljeni sodelovati z novoizvoljenim županom in izvoljenimi svetniki drugih list, vendar bodo s strani župana najprej počakali na povabilo k sodelovanju in h konstruktivnim pogovorom pri podpori k posameznim projektom. Kot je še pripomnil, v marsičem predvolilni boj ni bil pošten: "Bil sem deležen polen pod noge, češ da se dogovarjam s Slovensko ljudsko stranko o podpori, kar pa kategorično zanikam. Med kandidaturo se nisem dogovarjal z nobeno stranko, pogovarjal sem se le s posameznimi gospodarstveniki. Kandidiral sem kot neodvisen kandidat in sem na to tudi ponosen. Vsekakor pa čestitam Janezu Kerinu za dosežen rezultat."

B. M.
« Nazaj na seznam