Časopis za pokrajino Posavje
25.06.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Mojca Florjanič zavrača neresnice o javni nepodpori v drugem krogu županskih volitev v Brežicah

Objavljeno: Torek, 06.12.2022    Rubrika: Lokalne volitve Sporočilo
02 Mojca Florjanič

Mojca Florjanič (foto: R. R./arhiv PO)

Letošnja županska kandidatka v Brežicah Mojca Florjanič v sporočilu za javnost zavrača neresnice o javni nepodpori v drugem krogu županskih volitev v Brežicah. Njen zapis spodaj objavljamo v celoti.

Spoštovani, 

moja odločitev, da podam svoje stališče glede dogajanja v zvezi z obtožbami po koncu drugega kroga županskih volitev v našem mestu, je dozorela včeraj, ko so se te, poleg obračunavanj po spletu, pojavile tudi v javnih medijih v obliki izjave kandidata Igorja Zorčiča, ki je županske volitve v drugem krogu izgubil.
 
Insinuacije o tem, da je moja in nepodpora Lokalnega Odbora Gibanje Svoboda Brežice kandidatu Igorju Zorčiču v zameno za podžupansko mesto pri županu Ivanu Molanu prinesla njegov poraz na volitvah v drugem krogu, so notorna laž in mečejo slabo luč tako na Lokalni odbor Stranke Gibanje Svoboda Brežice in name kot nekdanjo kandidatko v županskih volitvah.

Čeprav sem volitve v prvem krogu županskih volitev izgubila, sem bila z rezultatom več kot zadovoljna in pot, ki sem jo med volilno kampanjo prehodila, je življenjska izkušnja, ki bi jo z veseljem ponovila. In ja, bila sem začetnica. Popolna. Tudi glede udarcev, ki so že v teku kampanje padali po meni in niso bili niti najmanj prijetni. Kmalu po 20. 11. je postalo evidentno, da zgodba ni zaključena. Pristala sem na podiju nadaljevanja zgodbe, ki se imenuje pričakovanje podpore/nepodpore v nadaljevanju drugega kroga županskih volitev.
 
Kot kandidatka se po drugem krogu županskih volitev nisem dolžna prikloniti nobeni od strani, ki nadaljujeta drugi krog. Sama se vrednotam protikandidata Igorja Zorčiča nisem priklonila iz utemeljenih razlogov, ki so posledica njegovih preteklih političnih odločitev, ko je v slovenski politiki sodeloval kot predsednik Državnega zbora in poslanec Državnega zbora RS. Zato bi bila moja podpora, dejansko dejanje proti sami sebi in mojim vrednotam ter ciljem, ki sem jih predstavila svojim volilcem, ko sem jih nagovarjala.

Odločitev za javno nepodporo kateremkoli od kandidatov v drugem krogu županskih volitev sem sprejela s tehtnim premislekom ter po posvetu z vrhom stranke, lokalnim odborom in osebami, ki so tvorno sodelovali v moji kampanji. Tako Igor Zorčič kot tudi Ivan Molan sta po prvem krogu županskih volitev stopila v kontakt z mano ter z mano spregovorila o morebitnih skupnih ciljih in vrednotah, z nobenim od njiju pa ni bila sklenjena nobena kupčija. Izid lokalnih županskih volitev v drugem krogu v Brežicah so torej odločili volilci po svoji lastni volji in prepričanjih.
 
Žalosti pa me, da je rezultat volitev povzročil toliko nestrpnosti in sovražnega govora na račun mene in moje ekipe. Iskreno bi si, tako zdaj kot v bodoče, želela manj "če nisi z nami, si proti nam" miselnosti in več strpnosti, saj sem zastopnica sodelovanja ne glede na ideološko opredeljevanje, temveč glede na kvaliteto predlaganih sprememb. Želim si manj očitkov in več uvidov. In Brežice, resnično verjamem, da zmoremo in znamo drugače! Tukaj in zdaj. In skupaj!

Za konec pa še - iskrene čestitke za ponovno izvoljeno župansko mesto, Ivan Molan. Želim si, da uresničite vse obljube, ki ste nam jih v svoji kampanji tudi predstavili. Moje vodilo še naprej ostaja enako. Želim si sprememb, za katere se bom v občinskem svetu s skupino Gibanje Svoboda tudi borila. Prav tako čestitke Igorju Zorčiču za odličen volilni rezultat in vse dobro v Občinskem svetu naprej tudi njemu.

Lep pozdrav,

Mojca Florjanič
« Nazaj na seznam