Časopis za pokrajino Posavje
23.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Molan: Glas zame bo tudi glas za mojo ekipo, ki je zaslužna za rezultate občine

Objavljeno: Sreda, 28.11.2018    Rubrika: Lokalne volitve Redakcija
ivan_molan_novinarska_pred_drugim_krogom12

Aktualni župan Ivan Molan bo v primeru vnovične izvolitve še naprej zaupal Katji Čanžar, Patricii Čular in Draženu Levojeviću.

Pred nedeljskim drugim krogom volitev za župana občine Brežice se je v sredo dopoldne v prostorih OO SDS Brežice predstavil aktualni župan Ivan Molan, kandidat s podporo občank in občanov ter strank SDS, SLS, NSi in ROK. V prvem krogu je zanj glasovalo 5150 volivk in volivcev oz. 49,82 %. Predstavil je svoj pogled na aktualno predvolilno dogajanje in temeljne programske točke za obdobje 2018–2022. Družbo so mu delali tudi nekateri člani njegove ekipe, s pomočjo katere vodi občino.

Kot je uvodoma povedala direktorica občinske uprave Irena Rudman, je po 13 letih oblasti Ivana Molana občina »v dobri kondiciji, s preudarnimi odločitvami pa smo kljub vmesnemu obdobju gospodarske krize uspeli izpeljati prenovo tako mestnega jedra kot enakomernega razvoja podeželja v skladu s proračunskimi možnostmi. Hkrati smo razvijali nadstandardne programe, namenjene zlasti ranljivejšim skupinam naših občank in občanov.« V nadaljevanju je Molan poudaril, da v tej kampanji očitkov, da je občina delala slabo, več ali manj ni bilo, »obstajajo pa nekateri, ki pravijo, da se ni pod mojim vodstvom čisto nič naredilo in da kot župan sploh nimam neke vizije«. »Občina Brežice je imela izjemne rezultate v zadnjih letih in bo tudi v prihodnje slonela na konkretnih projektih in ljudeh, ki soustvarjajo razvoj občine. Zasluga za rezultate gre moji celotni ekipi, zato bo ob moji vnovični izvolitvi ta ekipa delovala še naprej ter bila servis občankam in občanom,« je povedal in poudaril, da je njegov program realen, izvedljiv in ima več ali manj že podpisane dogovore oz. celo pogodbe. Zanj bo ključno nadaljevanje projekta OŠ Artiče, za katerega se pridobiva gradbeno dovoljenje, kolesarskih stez, pločnikov, vodovodov, za katere imajo po njegovih navedbah že podpisane sofinancerske pogodbe z evropskimi sredstvi v višini sedem milijonov evrov. Kot je dejal, se ustvarja vtis, da je bilo na gospodarskem področju premalo narejenega: »Naj povem, da smo industrijske cone že skoraj zapolnili. Trenutno se gradijo še trije objekti, v teh dneh potekajo tudi razgovori z dvema podjetjema, ki se zanimata za coni v Slovenski vasi in Brezini. Z razvojem industrijskih con želimo nadaljevati tudi v naslednjem mandatu.« Tudi na področju turizma so rezultati dobri, je dejal, saj se je povečalo število sobodajalcev s 40 na 100, povečalo se je tudi število nočitev ter obisk Posavskega muzeja in ostalih turističnih subjektov. Molan verjame, da bo v prihodnosti z ureditvijo hidroelektrarn in njunih okolic občina turistično še zanimivejša ter bila povezana s kmetijstvom in kulturno dediščino. »Nadaljevali bomo s projekti, namenjenimi izboljšanju kvalitete življenja občanov, med drugim želimo urediti tudi bivši dom upokojencev, kjer drugo leto predvidevamo ureditev bivalnih enot in drugih prostorov za društva,« je dodal in še: »Z mojo izvolitvijo bo občina tudi v prihodnje še naprej prodorna, sodelovala z vsemi občani, delovala povezovalno, na konkretnih programih, s konkretnimi ljudmi. Nasprotna opcija se v Brežicah predstavlja z nekimi bombastičnimi projekti brez realnih osnov, zato pozivam vse občanke in občane, da gredo v nedeljo na volitve in me podprejo, kajti s tem podpirajo tudi ekipo na občini, ki bo tudi v prihodnje reševala konkretne probleme.«

Vodja oddelka za družbene dejavnosti, gospodarstvo, kmetijstvo in razvoj Patricia Čular je izpostavila, da »občina ni inštitucija na CPB 18 v Brežicah, ampak smo občina ljudje, delo, ki ga vsak dan opravljamo, opravljamo skupaj z ljudmi, zato smo vedno pripravljeni prisluhniti in ne nastopati izključno kot občinski uradniki«. Povedala je še, da je predvolilna kampanja vedno primeren čas, da na občino prihajajo nove pobude, ki jih bodo preučili in jih skušali realizirati. Podžupanja Katja Čanžar o Molanu pravi: »Zame bo on celo življenje zelo velik človek zaradi svoje poštenosti in preproste narave ter tudi zato, ker si še vedno drzne dati priložnost mladim, tudi na pomembnih funkcijah, kar se ne nazadnje kaže tudi z mojim imenovanjem na mesto podžupanje pred šestimi leti in pol kakor tudi številnimi mladimi v občinski upravi in javnih zavodih.« Povedala je, da je občina na področju črpanja evropskih sredstev prodorna, »verjetno boljša od večine drugih občin, saj si drznemo sodelovati v projektih, pri katerih gre za sodelovanje z gospodarstvom in univerzami«. Ker je občina v sodelovanju z Zdravstvenim domom Brežice začela razvijati določene programe s poudarkom na preventivi, je direktor ZD Brežice Dražen Levojević ob tej priložnosti predstavil tri smeri uresničevanja zastavljenega cilja: s kadrovsko okrepitvijo znotraj ZD (na področju splošne in družinske medicine se je povečalo število timov in pacientov, še naprej bodo štipendirali šest študentov medicine), približanjem svojih storitev uporabnikom (mreža zobnih ambulant po šolah, prilagoditev delovnega časa laboratorija v ZD, ukrepi za izboljšanje odzivnosti na državne presejalne programe in zmanjšanje prehranjenosti otrok, ustanovitev Centra za krepitev zdravja) ter vlogo lokalne skupnosti na področju NMP (obnova dotrajanega voznega parka, poudarek na usposabljanju ekip NMP).

Molan je o kampanji proti njegovi oblasti, ki se je v zadnjih dneh preselila predvsem na družbena omrežja, povedal: »Treba je vedeti, da gre pri tem za velike manipulacije in zavajanje ljudi, brez vsakih argumentov.« Omenil je, da se je začelo z očitki, kako da je brezsrčen župan, ker naj bi preklical pomočnika otroku s posebnimi potrebami, za kar se je po njegovem na koncu izkazalo, da sploh še ni bila izdana nobena odločba. Dejal je, da so še zdaj v stiku z mamico in ji skušajo nuditi določene možnosti v okviru zakona. »Podobna kampanja se nam dogaja že celo leto, saj je bilo ogromno anonimnih prijav in inšpekcijskih nadzorov, ki pa so se pokazali kot neupravičeni oz. neresnični. Glavni cilj mojih nasprotnikov je diskreditirati ter obljubljati neke pompozne stvari brez vizije in osnove,« je še komentiral.

Rudmanova je zaključila: »Glede na vse dosežene rezultate in da so statistično gledano občine s kontinuiteto na področju vodenja uspešnejše, se ne moremo strinjati, da je napočil čas za spremembe zgolj iz razloga, da Ivan Molan občino vodi že 13 let. Njegova ekipa ima bogate izkušnje, voljo in zagnanost, da s svojim predanim delom še naprej dela za vse občanke in občane. Verjamemo, da bo ta preizkušeni recept uspešen tudi v novem mandatu. Ivan Molan je človek, ki je v preteklosti večkrat dokazal, da zna voditi občino in zaščititi njene interese tudi v kriznih situacijah.«

R. R.
« Nazaj na seznam
»