Časopis za pokrajino Posavje
25.06.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Novi župan Kostanjevice na Krki Robert Zagorc: Pripravljen sem na povezovanje; Melita Skušek: Umikam se iz politike

Objavljeno: Nedelja, 04.12.2022    Rubrika: Lokalne volitve Redakcija
DSC_7505

Kostanjeviško občino bo v petem mandatu samostojnosti vodil Robert Zagorc, doma z Gornje Prekope.

V drugem krogu županskih volitev v občini Kostanjevica na Krki je zmagal dosedanji podžupan v funkciji župana Robert Zagorc, ki so mu volivke in volivci namenili 822 oz. 57,36 % glasov, njegovi protikandidatki Meliti Skušek pa 611 oz. 42,64 % glasov. Volilna udeležba je znašala slabih 69,70 % oz. malce več kot v prvem krogu (69 %).

Volilna udeležba v kostanjeviški občini je do 16. ure znašala 52,20 % (glasovalo je 1080 od 2069 volilnih upravičencev, v 1. krogu 52,71 %), do 11. ure pa 19,67 % (glasovalo je 407 od 2069 volilnih upravičencev, v 1. krogu 19,61 %).

Zagorc (predlagatelj: Matej Kuhar in skupina volivcev) je v prvem krogu dobil 681 oz. 48,06 % glasov, Skušek (predlagatelj: Marjan Jelenič in skupina volivcev) pa 539 oz. 38,04 % glasov. 

Robert Zagorc: Pripravljen sem na povezovanje

DSC_7495

Skupaj z občinskimi svetniki, ki ga podpirajo, so razrezali torto.

52-letni Robert Zagorc, občinski svetnik v zadnjih dveh mandatih in podžupan zadnjih šest let, je rezultate volitev skupaj s svojimi privrženci počakal v gasilskem domu na domači Prekopi. Kot je povedal v prvi izjavi, je zmago vsaj po tihem pričakoval, saj mu že v prvem krogu ni veliko manjkalo do nje, tokrat pa je bila kar prepričljiva, saj je znašala 211 glasov. Volilno kampanjo v zadnjih 14 dneh je s svoje strani ocenil kot korektno: "Nikogar nisem nič obtoževal ali poniževal, drugi pa se naj sami ocenijo, ne bom komentiral. Mislim pa, da so se nekateri spuščali preveč na osebno raven. Vesel sem, da je bilo z moje in s strani moje ekipe korektno in na koncu se je izkazalo, da poštenost in delavnost data rezultate." 

DSC_7513

V Taboru Melite Skušek je bilo kljub porazu precej veselo vzdušje.

Napovedal je, da bo županoval poklicno, a bo do tega prišlo postopoma, kot  že v kampanji pa je poudaril povezovalnost kot svoje osrednje vodilo. "Smo majhna skupnost in imamo izkušnje iz preteklosti, kam nas pripelje razdruževanje in prepiranje med ljudmi. Kar se mene tiče, sem pripravljen na povezovanje, sprejemam vse predloge tako s strani občanov kot občinskih svetnikov," je dejal. V občinskem svetu bo imel na svoji strani šest od desetih izvoljenih svetnikov (Matej Kuhar, Primož Kadunc, Slavko Pucelj, Mihaela Kegljevič, Alja Pincolič, Alen Lenič), s čimer ima zagotolvljeno večino. "Zagotovo je tako lažje, ampak kot sem že prej poudaril, pričakujem, da bo stopilo skupaj vseh deset svetnikov. Če se zavedajo, da so izvoljeni s strani ljudi, morajo delati za občino in ljudi in ne bo nikakršnih težav, če pa je kdo zaradi svojih interesov, je druga stvar," je še povedal novi kostanjeviški župan, zavedajoč se, da ga čaka veliko dela.

Melita Skušek: Umikam se iz političnega življenja

63-letna Melita Skušek, dolgoletna ravnateljica kostanjeviške OŠ in občinska svetnica v vseh dosedanjih mandatih samostojne občine, je volilni večer preživela v krogu svojih podpornikov v Vinotoču Jelenič v Jablancah. Kljub porazu je s svojim volilnim rezultatom zadovoljna, saj je višji kot v prvem krogu. "Ljudje so se odločili, kot so se, volivci imajo prav. Vesela sem, da ni med nam ni bilo ne vem kako velike razlike. Je pa najbrž tudi dejstvo, da v Kostanjevici zelo težko zmaga ženska, do sedaj smo ženske imele zelo slabe rezultate na volitvah in mislim, da je to najboljši rezultat ženske," je komentirala izid volitev. Kot je nadaljevala, po njenem mnenju ni odločal program obeh kandidatov. "V 42 letih, kolikor delujem v Kostanjevici na različnih področjih, sem se lahko najbrž res marsikomu tudi osebno zamerila, če veliko delaš, pride tudi do zamer, če nič ne delaš, pa tudi zamer ni," je še dejala in napovedala svoj popoln in dokončni umik tako iz politike (za mesto v občinskem svetu ni kandidirala) kot iz drugih sfer javnega življenja v občini.

P. P.
« Nazaj na seznam