Časopis za pokrajino Posavje
9.06.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Okrogla miza na temo gospodarstva, podjetništva in obrtnikov v Brežicah

Objavljeno: Četrtek, 10.11.2022    Rubrika: Lokalne volitve Sporočilo
Fotografija 1
V sredo, 9. novembra, je v Reset Brewery v Brežicah potekala okrogla miza na temo gospodarstva, podjetništva, obrtnikov – Izzivi prihodnosti v Brežicah. Sogovorniki okrogle mize so bili Danijel Lamperger, direktor Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Rok Capl, v. d. direktorja Agencije SPIRIT, Igor Zorko, podjetnik, Prodoma d.o.o., in Igor Zorčič, kandidat za župana Občine Brežice.

Pogovor in debata sta potekala v sproščenem vzdušju. Gospodarstvo je vedno aktualna tematika, kjer se je treba vsakodnevno informirati in izobraževati. V ospredju pogovora je bilo trenutno stanje gospodarstva, podjetništva in obrtnikov v občini Brežice ter primeri dobrih praks v lokalnem okolju. Gospodarstveniki in podjetniki so v debati podali svoje pobude in usmeritve z željo po nadaljnjem razvoju.

Gospod Danijel Lamperger, direktor Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, nam je zaupal: »Povabila v lokalno okolje smo na zbornici vedno veseli. V lokalnih območjih imamo svoje Obrtno-podjetniške zbornice, kjer podjetjem nudimo različne storitve, svetovanja, izobraževalne dogodke, predvsem pa jih zastopamo na ta način, da poskušamo lokalnim oblastem predstaviti težave, da se nato poiščejo rešitve. Oblastem tudi predstavljamo primere dobrih praks na področju podjetništva, s temi informacijami lažje ustvarijo okolje, v katerem imajo potem korist vsi, na eni strani podjetja, ki dobro delajo, na drugi strani občine, ki iz tega dobijo svoj delež. Tudi v prihodnje si želimo povezovanja in sodelovanja ter skupne podjetniške harmonije.«

Gospod Rok Capl, v. d. direktorja Agencije SPIRIT, pravi: »Vesel sem današnjega povabila na okroglo mizo v lokalno okolje Brežic. Pod okriljem agencije SPIRIT uresničujemo usmeritve razvojnih programov Slovenije s ciljem doseganja podjetniške, inovativne, tehnološko razvite, izvozno naravnane in tujim investitorjem privlačne destinacije. Verjamem, da je v Brežicah velik potencial na področju turistične infrastrukture, širitve in obnove industrijskih con, ključnega pomena je, da zadržimo mlade v lokalnem okolju.

»Želim si, da občina in občinska uprava razumeta potrebe podjetnikov ter da se idejam in pobudam, ki jih dajemo, prisluhne in se v nadaljevanju tudi uresničijo. Podjetniki si predvsem želimo biti slišani, zastopani in da nam lokalno okolje daje pogoje za razvoj podjetniškega delovanja,« je poudaril gospod Igor Zorko, direktor podjetja Prodoma iz Brežic.

»V zadnjih dneh smo naredili kar nekaj korakov po naši čudoviti občini in se pogovorili z našimi občankami, občani, podjetniki, gospodarstveniki. Na ta način smo dobili dober vpogled v dejansko stanje v občini. Ni vse, kar je bilo narejenega v občini v zadnjih letih, slabo, zagotovo pa je premalo. Potrebna je dobra strategija, samo tako bomo našim gospodarstvenikom in podjetnikom lahko ponudili vizijo delovanja na področju občine Brežice,« nam je zaupal gospod Igor Zorčič, kandidat za župana Liste Igorja Zorčiča in Sonce.

Za korak naprej na področju gospodarstva v Brežicah so nujno potrebne spremembe in realizacija naslednjih projektov:
  • Aktivno privabljanje investicij v delovna mesta, ki bodo okolju prijazna.
  • Spodbujanje podjetništva v obstoječih poslovnih conah in razvoj poslovnih con.
  • Vzpostavitev centra za razvoj mladih zagonskih podjetij (ugoden najem prostorov s skupno administracijo, opremo, podpornimi dejavnostmi in servisi).
  • Aktivno sodelovanje občine pri reševanju statusa nepremičnin propadlih podjetij (aktualen primer Blagovnica).
V Brežicah je čas za novo energijo in korak naprej > >

Vir: Lista Igorja Zorčiča in Sonce
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte