Časopis za pokrajino Posavje
25.06.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Povolilni odzivi iz Kostanjevice na Krki

Objavljeno: Ponedeljek, 21.11.2022    Rubrika: Lokalne volitve Redakcija
DSC_6753

Melita Skušek, Alen Lenič in Robert Zagorc na predvolilnem soočenju

V drugem krogu bodo novega župana izbirali tudi v občini Kostanjevica na Krki. Vanj sta se uvrstila Robert Zagorc in Melita Skušek.

Robertu Zagorcu sta do zmage v prvem krogu zmanjkala dva odstotka glasov. »Nisem razočaran. Po eni strani sem upal, da bo že v prvem krogu čez 50 %, po drugi strani sem nekako vedel, da bo potreben še drugi krog, saj je tudi Alen (Lenič, op. p.) pobral nekaj glasov,« je povedal v prvem odzivu. Zadovoljen je tudi z rezultatom svetniških volitev, saj je bilo izvoljenih šest svetnikov z njegove liste. »Že med kampanjo sem poudarjal, da sem moramo zavedati, da bo treba za napredek sodelovati, če bomo vlekli vsak na svojo stran, ne bo iz tega nič. Imamo izkušnjo izpred dveh mandatov, da to ne pelje nikamor. Z moje strani bomo vedno iskali konsenz. Treba bo stopiti skupaj in delati,« je še dodal.
 
Melito Skušek je volilni rezultat nekoliko presenetil, saj je glede na odziv na terenu računala na bolj tesen izid. »Računamo, da bodo v drugem krogu ljudje vendarle spoznali, kateri program je tisti, ki ga je treba za Kostanjevico podpreti,« je dejala, »upamo, da bomo prepričali še koga.« V občinski svet so bili izvoljeni štirje od sedmih kandidatov z liste njenih podpornikov, s čimer ni najbolj zadovoljna, je pa to pripisala 'aferam' okoli zaprtja t. i. južnega mostu in poplavne varnosti, ki so škodile nekaterim kandidatom. Tudi ona je bila zadovoljna z volilno udeležbo, ki bo lahko odločilna v drugem krogu.

V kostanjeviški občinski svet so bili izvoljeni Slavko (Lojze) Pucelj, Matej Kuhar, Primož Kadunc, Mihaela Kegljevič, Marjan Jelenič, Alja Pincolič, Matjaž Krošl, Alen Lenič, Renata Kus Pisek in Jakob Gašpir. Le Kuhar in Kadunc sta bila svetnika že v dosedanjem mandatu, vsi ostali so novinci. 

Tretje mesto je na županskih volitvah osvojil mladi Alen Lenič, ki se je na svojem FB profilu volivcem zahvalil za izkazano zaupanje »in dokaz, da smo tudi mladi resen in pripravljen sogovornik v lokalni politiki«. Sicer je bil izvoljen v občinski svet: »Verjamem, da bo z mojimi idejami in predlogi Kostanjevica postala še boljši kraj, ki bo ustrezal vsem.« 
 
P. P.
« Nazaj na seznam