Časopis za pokrajino Posavje
28.05.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Srečko Ocvirk: »Napredek izvira iz potreb ljudi«

Objavljeno: Ponedeljek, 17.10.2022    Rubrika: Lokalne volitve Redakcija
Srecko Ocvirk (5)

Srečko Ocvirk bo na lokalnih volitvah ponovno kandidiral za sevniškega župana.

Na prihajajočih lokalnih volitvah se je za nov štiriletni mandat za župana občine Sevnica odločil dosedanji župan in državni svetnik Srečko Ocvirk. Programske usmeritve za mandat 2022–2026 je predstavil na današnji dopoldanski novinarski konferenci v prostorih hotela Ajdovec, kjer so bili navzoči tudi trije kandidati in dve kandidatki od skupno 25 kandidatk in kandidatov, ki bodo kandidirali za občinskega svetnika oz. svetnico na listi SLS.

RAZLOGI ZA VNOVIČNO KANDIDATURO

SLS, kandidati za volitve

Janez Kukec, Roman Žveglič, Majda Jazbec, Edita Mlakar in Janoš Janc bodo kandidirali na listi SLS sevniškega občinskega odbora. Lista vseh 25 kandidatk in kandidatov bo predstavljena še v tem tednu.

»V tem dolgoletnem obdobju županovanja sem si vselej prizadeval za uravnotežen in enakomeren razvoj občine kot celote, a ne samo kot teritorialne, ampak tudi kot vsebinske celote na področjih, ki so pomembni za kakovostno bivanje občank in občanov. Pomembno je, da živimo v varnem okolju, v katerem lahko uresničujemo svoje cilje tako v poklicnem kot zasebnem življenju,« je dejal v uvodu svoje predstavitve leta 1969 rojeni Srečko Ocvirk, ki v letošnji jeseni zaključuje svoj tretji mandat vodenja sevniške občine. »Z občankami in občani se redno srečujem tako na sestankih kot na terenu. Verjamem, da lahko odprta in stalna komunikacija največ pripomore k iskanju skupnih ciljev in s tem najboljših rešitev za nadaljnji razvoj občine. To je bistvo sodelovanja, kajti napredek izvira iz potreb ljudi, ki so povezani na različne načine v skupnost ...« je predstavljal pomen vzdrževanja stikov z vsemi starostnimi skupinami za uspešno medgeneracijsko povezovanje, kar vodi v stabilnost, kredibilnost in napredek. »Odgovornost temelji na izvoljenih predstavnikih oblasti, ki morajo sprejemati ustrezne odločitve. Želim slediti ciljem odprte in razvojno naravnane skupnosti,« je nadaljeval in dodal, da je z aktivnim vključevanjem v lokalno in državno politiko stkal pomembne in tesne vezi z najrazličnejšimi deležniki tako v lokalnem, regionalnem, državnem in mednarodnem prostoru ter pridobil nova znanja in izkušnje ter dodatne kompetence za vodenje lokalne skupnosti.

USPEŠNO IZPELJANI PROJEKTI SPODBUDA ZA NOV MANDAT

Uspešno izpeljani projekti v iztekajočem se mandatnem obdobju na mnogih različnih področjih – od razvoja prometne infrastrukture do vodooskrbe, urejanje vodotokov in ukrepov poplavne varnosti, varovanja okolja do zdravstvenega varstva in skrbi za starejše ter mlade in tako dalje so eden od razlogov za vnovično kandidaturo Srečka Ocvirka za župana občine Sevnica, v kateri je gospodarstvo najpomembnejši zaposlovalec. »Med letošnjimi stotimi dolenjsko-posavskimi in belokranjskimi najhitreje rastočimi podjetji je kar deset podjetij iz naše občine, kar je zelo spodbudno,« je izpostavil in dodal, da občina sicer nima neposrednega vpliva na gospodarstvo, ima pa izredno veliko podpornih vplivov oziroma spremljajočih nalog, kot je na primer sprejemanje prostorskih načrtov za širjenje območja podjetij, ki za svoje delovanje potrebujejo tudi ustrezen kader, zato je pomemben tudi razvoj šolstva.

POGLED V PRIHODNOST

V novem mandatnem obdobju bo poudarek na razvoju prometne infrastrukture za doseganje ciljev sodobnega javnega potniškega prometa v povezavi z ostalimi oblikami prometa, kot so urejena parkirišča, izposoja koles ali vozil, mestni minibus itd. Ključen za razvoj občine pa bo cestni promet, in sicer razvoj cestne mreže in izvedba cestnih povezav, ki so že dalj časa načrtovane in so tik pred izvedbo. »Cestnim odsekom Šentjanž-Glino in Loka-Račica se pridružujejo drugi cestni odseki, pri katerih želimo kot občina aktivno sodelovati in jih umeščati v prostor. To je podvoz v Boštanju, pričetek gradnje mostu na Log, nadvoz na Blanci in še prenove nekaterih drugih cestnih odsekov. Eden od prioritetnih ciljev je tudi protihrupna zaščita železniške proge, ki teče skozi mesto Sevnica, ter varna kolesarska steza ...« je tekla predstavitev načrtov, del katerih je tudi privlačno bivanjsko okolje in vanj sodi tudi obnova starega mestnega jedra s Slomškovim domom. Nadaljevala se bo ureditev dodatnih hortikulturnih oz. parkovnih površin za sprehajalce, športnike, rekreativce, ljubitelje malih živali itn. Izvajala se bo novogradnja kanalizacijskih sistemov in čistilnih naprav. V načrtu je gradnja nove osnovne šole v Krmelju ter doma starejših. Močan impulz turističnemu razvoju daje Lisca, priljubljena pohodniška in izletniška točka, kar je mogoče nadgrajevati z ribolovnim turizmom ob reki Savi in Mirni, s kolesarstvom …

NA KANDIDATNI LISTI SEVNIŠKEGA OBČINSKEGA ODBORA SLOVENSKE LJUDSKE STRANKE TUDI NEČLANI

»V stranki SLS ocenjujemo, da je Srečko Ocvirk zelo dober kandidat, kar je pokazal v svojih dosedanjih treh mandatih na čelu občine. Prepričani smo, da bo s tako dobrim delom nadaljeval tudi v novem, četrtem mandatu, če bo izvoljen, kar si seveda želimo,« je dejal Janez Kukec, podžupan in strankarski kolega aktualnega župana in državnega svetnika Srečka Ocvirka. Slednji je o kandidatih za članice in člane sevniškega občinskega sveta na listi SLS dejal: »Gre za aktivne, odgovorne ljudi, ki so družbeno vključeni v dogajanje v občini kot celoti. Pogoj ni stroga politična pripadnost, ampak pozitivna naravnanost, družbena aktivnost, povezanost v skupnost in usmerjenost k napredku. Na listi kandidira več kot polovica nečlanov, kajti odprtost je eno izmed izhodišč naše skupine in ta pristop nam daje stabilnost in stanovitnost poleg poštenja, delavnosti, odgovornosti, ki so pomembni elementi. Lahko rečemo, da smo tudi politični kandidati oziroma kandidati na volitvah brez nahrbtnikov, brez bremen, ki bi nas obremenjevali, ampak smo kandidati, ki lahko odločamo po lastni vesti, po lastnem mnenju. Mislim, da so ti atributi pomembnejši kot članske izkaznice in zato verjamem, da bomo prejeli visok nivo zaupanja naših občank in občanov.«

S. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte