Časopis za pokrajino Posavje
18.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Bistrici ob Sotli Franjo Debelak začenja svoj četrti županski mandat

Objavljeno: Ponedeljek, 21.11.2022    Rubrika: Lokalne volitve Redakcija
Franjo Debelak in Robert Žučko

Franjo Debelak (levo) in Robert Žučko na predvolilnem soočenju

Najmanjšo posavsko občino, Bistrico ob Sotli, bo tudi v naslednjih štirih letih vodil Franjo Debelak, ki je prejel dobrih 62 % oz. 487 glasov, medtem ko je njegov protikandidat Robert Žučko dosegel 37,56 % (glas mu je namenilo 293 občank in občanov). Med sedmimi izvoljenimi občinskimi svetniki je kar šest takšnih, ki jih je predlagal Debelak, enega pa je predlagal Žučko.

Kot nam je včeraj kmalu po znanih rezultatih povedal Debelak, ki je na čelu občine od leta 2010, kar pomeni, da gre že v svoj četrti mandat vodenja občine, je pričakoval, da bo rezultat bolj tesen, zato je še toliko bolj vesel takšnega izida. »Želim, da se takoj po volitvah začnejo zadeve umirjati. Pričakujem, da se bom dobil tudi s svojim protikandidatom in bomo vnaprej začeli delati za skupno dobro, predvsem pa v precej bolj umirjenem tonu, kot je bilo to v predvolilnem času,« je izjavil. Na svojem FB profilu pa se je danes zjutraj zahvalil vsem letošnjim kandidatom na vseh listah – kandidatov je bilo skupno 17, in svojemu protikandidatu. »Tudi zaradi vas je bila letošnja udeležba visoko nad slovenskim povprečjem,« je dodal ob dejstvu, da je bila udeležba več kot 67-odstotna. Zapisal je še: »Seveda sem vesel svojega dobrega rezultata, vendar me še bolj veseli odličen rezultat pri izvoljenih občinskih svetnikih. Dobre ideje, ki so prišle na plan, niso preslišane, zanesljivo se da stvari še izboljšati. In to bo tudi naš moto v bodoče.«

Žučko se je v objavi na FB zahvalil za vse glasove, Debelaku pa čestital za vnovično izvolitev in mu zaželel veliko zagona v novem mandatu. »Stopimo skupaj – za Šempeter gre!« je še dopisal.

Znanih je tudi vseh sedem občinskih svetnikov v novem mandatu v bistriškem občinskem svetu. To so: Dušan Berkovič, Andrej Knezić, Breda Kovačič, Ambrož Zorenč, mag. Valerija Slemenšek, Marjan Fendre in Milena Kunej. Vsi izvoljeni, razen Fendreta, so bili predlagani s strani Debelaka, Fendre pa je Žučkov kandidat.

R. R.
« Nazaj na seznam
»