Časopis za pokrajino Posavje
25.10.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Za razvitejšo občino in dvig kakovosti življenja

Objavljeno: Ponedeljek, 05.11.2018    Rubrika: Lokalne volitve Redakcija
DSCN9605 (2)

Nosilci list OO SD Sevnica (Rada Kostrevca je nadomeščala druga na listi VE 4 Slavica Mirt) s poslancem in vodjem poslanske skupine Socialnih demokratov Matjažem Hanom, ki kandidira v radeški občini, ter predsednico OO SD Sevnica Stanko Žičkar, ki je na seznamu VE 2

Na prihajajočih lokalnih volitvah se bodo za mesta v sevniškem občinskem svetu potegovali tudi članice in člani OO SD Sevnica. Nosilci posameznih volilnih enot so se predstavili na današnji popoldanski novinarski konferenci.

Pred predstavitvijo je predsednica OO SD Sevnica Stanka Žičkar dejala, da so kandidati in kandidatke skrbno izbrani, medtem ko je poslanec in vodja poslanske skupine Socialnih demokratov Matjaž Han dejal, da so programi realni, dotikali pa naj bi se vsakega posameznika.

Nosilec liste v VE 1, strojni tehnik Božidar Arnšek iz Zabukovja nad Sevnico, med prioritete med drugim postavlja več spodbud za čim bolj uspešno podjetniško pot mladih, povečanje števila programov za oskrbo starejših in vključevanje starejših v programe za oskrbo, sanacijo prometno izpostavljenih cestišč, ureditev Tončkovega doma na Lisci kot regijskega centra obšolskih dejavnosti. Sevniška podjetnica Ana Jelančić je nosilka liste v VE 2, kot občinska svetnica pa bi se zavzemala za učinkovitejše črpanje evropskih sredstev ter sprejemanje prostorskih aktov in programov, izgradnjo sodobne kulturne dvorane in varovanih stanovanj za starejše, pri javnih razpisih bi dala prednost lokalnim podjetnikom in obrtnikom, otrokom s posebnimi potrebami bi skušala v vrtcu pridobiti prostor in strokovno osebje, trudila bi se za ohranjanje vrednot NOB itd. Nosilec liste v VE 3 Andrej Žabkar iz Rovišča pri Studencu, ki je zaposlen kot varnostnik, zelo mlad pa je vstopil v gasilske vrste, vidi priložnosti nadaljnjega razvoja pri izboljšanju stanovanjskih pogojev za mlade družine, izgradnji športnega objekta na Studencu ter izbor ustrezne lokacije za vrtec v Boštanju, zavzemal bi se za razširitev obrtne cone v Boštanju in postavitev defibrilatorjev v bolj oddaljenih krajih itd. Rado Kostrevc iz Krmelja, ki kandidira v VE 4, med prioritete uvršča pripravo dokumentacije za dograditev OŠ Krmelj na eni lokaciji, izgradnjo novega stanovanjskega objekta v južnem delu Krmelja in ureditev neprofitnih stanovanj za mlade družine v Krmelju, Tržišču ter Šentjanžu, ureditev športne in cestne infrastrukture v krmeljskem športnem parku ter izgradnjo športnega igrišča v Šentjanžu, prizadeval bi si tudi za večjo angažiranost lokalne skupnosti pri umeščanju državne ceste Tržišče–Krmelj–Šentjanž–Radeče na prioritetno sanacijsko listo.

In kdo so kandidatke in kandidati OO SD Sevnica? V VE 1 poleg Božidarja Arnška še Ivona Abram, Leon Baumkirher, Jožica Arnšek, Vilfrid Železen, Milena Jere in Boris Koteski. V VE 2 poleg Ane Jelančić kandidirajo Dejan Kralj, Stanka Žičkar, Damjan Popelar, Jelka Robar, Ludvik Cvirn in Estera Bizjak. V VE 3 so poleg Andreja Žabkarja še Brigita Udovč, Matjaž Vrisk, Polona Žnidaršič in Uroš Sovinc. V VE 4 kandidatno listo poleg Rada Kostrevca sestavljajo še Slavica Mirt, Milan Baša, Vladka Blas, Stanko Gorenjc in Renata Osrajnik.

S. R.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

19.05.2020 | Oglas

Igrače

22.07.2020 | Oglas

Pogradi za otroke