Časopis za pokrajino Posavje
25.05.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Kulturni dan na OŠ Bizeljsko

Objavljeno: Četrtek, 28.04.2022    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
podelitev 1
Na OŠ Bizeljsko je v torek, zadnji dan pred prvomajskimi počitnicami, potekal kulturni dan.

Jutro na šoli se je pričelo z zvoki alarmov in gasilskih siren, a k sreči je šlo za dogovorjeno evakuacijsko vajo na šoli in obsežnejšo požarno vajo, ki jo je izvedlo domače Prostovoljno gasilsko društvo Bizeljsko. Omenjena gasilska vaja je bila namerno dogovorjena za dan v šoli, katerega vodilna nit so bile vrednote. Učencem smo želeli pokazati, da je pripravljenost pomagati komerkoli, kjerkoli in kadarkoli pomembna vrednota v življenju in gasilci to vrednoto zagotovo nosijo v sebi.
gasilci


Po omenjeni vaji so sledile različne dejavnosti oziroma delavnice. Gospa Alenka Kos, ustanoviteljica Društva za Boljši svet, Vilinski ključ, pisateljica in predavateljica, je učencem prvega triletja ter kasneje še šestošolcem in sedmošolcem pripovedovala vilinske pravljice in jim predstavila pomen vrednot skozi zgodbe. Učenci 4. in 5. razreda so se najprej o tem, kaj so vrednote, pogovorili z razredničarkama, nato pa so se likovno izražali ter pripravili napise, ki bodo krasili šolo. Osmošolce in devetošolce pa je, po krajšem uvodnem predavanju, v svet fraktalnih risb popeljala magistra Mihaela Kežman, direktorica Zavoda Prosum. Učenci so z upoštevanjem navodil narisali  drevesa obilja ter tako skozi fraktalne risbe in s pomočjo razumevanja pomena barv razmišljali o vrednotah, ki so za njih pomembne.

Proti koncu kulturnega dne pa se nam je pridružil še en gost, in sicer Leonard Rožman, nekdanji učenec OŠ Bizeljsko, ki je učencem, ki so v letošnjem šolskem letu pridno brali, podelil zaslužene bralne značke. Pred podelitvijo je Leonard Rožman, ki piše pesmi, z učenci spregovoril o moči besed, o unikatnosti posameznika in o občutnih manjvrednosti ter učencem predstavil preprosto tehniko, ki lahko pomaga pri odpravi negativnih misli. Njegov nastop so z branjem pesmi dopolnili učenci, ki so nekaj Leonardovih pesmi glasno prebrali. Uvod ter zaključek tega dela kulturnega dne pa so popestrili člani šolskega ansambla Fru-fru, ki so nam zapeli pesmi z naslovoma Ne bodi kot drugi in Sreča.

Vrednote so zelo pomemben sestavni del naših življenj in prav je, da se o njih razmišlja in govori.

Tea Berkovič Škof, prof.
OŠ Bizeljsko
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

14.05.2022 | Mladi Posavci poročajo

Na obisku pri Posavskem obzorniku

21.05.2022 | Mladi Posavci poročajo

V vetrovni Coimbri na Portugalskem

17.05.2022 | Mladi Posavci poročajo

​Podboški vrtičkarji na obisku pri gasilcih

21.05.2022 | Mladi Posavci poročajo

Obiskali smo čisto posebno šolo - Krškočara

ne spreglejte

09.03.2021 | Redakcija

Epidemija in hišni ljubljenčki

07.05.2020 | Redakcija

Vesele praznike!