Časopis za pokrajino Posavje
20.05.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Obiskali smo Posavski obzornik

Objavljeno: Sreda, 06.04.2022    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
OŠ JD Krško na obisku (2)
V torek 5. aprila smo se mladi novinarji  odpravili na obisk v uredništvo Posavskega obzornika. Ob 13. uri so nas gostoljubno sprejeli tam zaposleni novinarji in novinarke. 

Gospa Maruša nam je povedala zgodbo o tem, kakšna  je bila njena novinarska pot. Izvedeli smo veliko o časopisu, njegovi zgodovini, trženju … Nato smo spoznali, kako oblikujejo časopis. Zanimivo se nam je zdelo, da ta časopis lahko berejo tudi Slovenci, ki živijo v tujih državah. Ko nam je novinarka Maruša podrobneje predstavila poklic novinarja, nas je to zelo navdušilo in pritegnilo. Njena zgodba se nam je zdela zelo zanimiva in privlačna.
DSC_0304
Do tega obiska si nismo znali predstavljati, kaj točno pomeni biti novinar in kakšna dela opravljaš. A po včerajšnjem doživetju se vidimo v tem poklicu in se nam zdi zelo zanimiv, ker si veliko časa na terenu, raziskuješ, izveš vse pomembne informacije in lahko veliko komuniciraš z ljudmi.

Zelo smo veseli, ker smo imeli možnost obiskati uredništvo Posavskega obzornika. Vsem zaposlenim se zahvaljujemo za prijetno doživetje.

Tara Rusič in Lucija Meh
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki