Časopis za pokrajino Posavje
29.11.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Otroci za varnost v prometu v artiškem vrtcu

Objavljeno: Ponedeljek, 20.11.2023    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
received_1031148334698904.
Z namenom akcije ozaveščanja splošne javnosti o problematiki alkohola v prometu NIJZ vsako leto v mesecu novembru izvaja različne aktivnosti. Tudi letos smo se v Vrtcu RINGARAJA pri OŠ Artiče odzvali njihovemu povabilu k sodelovanju v natečaju »Otroci za varnost v prometu«. Otroci imajo namreč moč v svojih brihtnih glavah in ustvarjalnih rokah.

Otroška beseda in slika lahko seže v srca voznikov in odraslih, zato smo Igralčki in Navihančki v tednu pred praznikom svetega Martina zavihali rokave in pomasirali možgančke ter močno razmislili, kaj bi lahko sporočili svojim staršem, sorodnikom.
Na list papirja smo obrisali rokice in nanje narisali, kako se varno vozimo v avtomobilu, česa ne smemo početi med vožnjo, kar so vzgojiteljice zapisale zraven risbice. Če so kaj pozabile, smo otroci povedali doma, ko smo rokice prinesli domov skupaj z zloženko »Alkohol? Starši lahko vplivamo!«.
IMG_4669

 
Da nismo ostali samo pri pogovoru, smo v četrtek, 9. 11. 2023, sodelovali v ulični akciji in »pomagali« dvema policistkama s policijske postaje Brežice.
IMG_4594

Igralčki so ustavili nekaj voznikov pred Kulturnim domom v Artičah, kjer so preverili vozniška in prometna dovoljenja ter test alkoholiziranosti. Navihančki so se skupaj s policistkama odpravili na avtobusno postajo, kjer so varno ustavili različna vozila. Poleg voznic in voznikov osebnih avtomobilov so ustavili avtobus in se celo prepričali ali je na priklopnem vozilu avtomobila tretja tablica. Otroci so voznikom in voznicam podarili izdelane rokice s posebnim sporočilom ter vsakokrat zaploskali, saj je alkotest v vseh primerih pokazal »0.00«.
 
Vsakemu smo zaželeli srečno in varno vožnjo!
 
Zapisala: Suzana Bogovič
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

17.11.2023 | Mladi Posavci poročajo

Leskovški kino pod zvezdami

24.11.2023 | Mladi Posavci poročajo

​Obisk policijske postaje Brežice

27.11.2023 | Mladi Posavci poročajo

Sodelovali smo s Komunalo Brežice

20.11.2023 | Mladi Posavci poročajo

​Otroci za varnost v prometu v artiškem vrtcu