Časopis za pokrajino Posavje
5.12.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Teden otroka v Pišecah

Objavljeno: Ponedeljek, 10.10.2022    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
pohod6
V času od 3. do 7. oktobra smo se imeli na OŠ Maksa Pleteršnika zelo lepo, saj so nam učitelji pripravili vrsto zanimivih aktivnosti. 

V ponedeljek smo izvajali eksperimente (lava lučka, avto na balon …) in ugotovili, da je treba dobro poslušati navodila, sodelovati in si pomagati. V torek so nas navdušili Saša, Leon in Luka iz Shony Fight cluba, saj so nam predstavili tri borilne veščine in še nam omogočili, da smo lahko udarjali v blazino z roko, nogo. V sredo smo rolali, kotalkali z učiteljico Sanjo Dornik, ostali pa spremljali napet badminton dvoboj dveh naših učencev – Neja in Mihaela.
bad3
Celotno dogajanje je komentiral trener BK Pišece Tadej Škof. Ker so učitelji v sredo praznovali svoj dan, smo izvedli Unesco projekt Učenec poučuje. To pomeni, da so naši devetošolci poučevali nas mlajše prvi dve uri namesto učiteljev. Bilo je zelo zabavno. V četrtek nas je obiskal Jure Rovan in nam pripravil zanimiv atletski poligon. Višji razredi pa so se podali na Šentvid in Cirnik in prinesli v šolo polno gob in kostanja. Teden otroka smo v petek zaključili s še enim zanimivim športom – Katana iz Globokega nam je predstavila ju-jitsu. Hkrati smo pospravili vrt, podrli staro drevo, spekli kostanj … Moramo reči, da nam je šlo tudi vreme na roko, saj smo lahko veliko aktivnosti izvedli na prostem, se družili s prijatelji, igrali karte, družabne igre … in se imeli lepo skupaj. Pa še eno presenečenje so pripravili naši učitelji – cel teden smo bili brez domačih nalog. To pa je carsko!

Izabela, Lukas, Ina, Gloria, Bojan, Niko, Lana, novinarski krožek OŠ Maksa Pleteršnika Pišece
Foto: Nej, Tian, Kaja, Hana, novinarski krožek OŠ Maksa Pleteršnika Pišece  
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

24.11.2023 | Mladi Posavci poročajo

​Obisk policijske postaje Brežice

27.11.2023 | Mladi Posavci poročajo

Sodelovali smo s Komunalo Brežice

01.12.2023 | Mladi Posavci poročajo

Naši liki so oživeli