Časopis za pokrajino Posavje
20.05.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Tekmovanje iz znanja zgodovine na OŠ Jurija Dalmatina Krško

Objavljeno: Petek, 08.04.2022    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
IMG-6578
V četrtek, 10. marca, je v spletni izvedbi preko strežnika DMFA in ZOOM-a potekalo Državno tekmovanje iz znanja zgodovine, s tematiko Rimski vsakdan na slovenskih tleh.

Literatura za pripravo na tekmovanju je obsegala 6 člankov in oddajo, ki so nam poglobili znanje o navadah Rimljanov, najdiščih v Sloveniji in povezanosti velikega imperija. Razbrali smo lahko tudi izredno naprednost, civiliziranost in organiziranost rimske države, ki jih po 1500 letih, kolikor je minilo od konca rimske dobe, marsikje po svetu še danes ne dosegamo.
IMG-6592
Šolskega tekmovanja se nas je udeležilo 18 učencev, od tega je bilo podeljenih 9 bronastih priznanj, 5 učencev pa se nas je uvrstilo na državno tekmovanje. Aljoša, Jure, Sven in jaz smo osvojili zlato priznanje. S tem smo skupno postali tudi najuspešnejša slovenska šola. Za to pa gredo zasluge s strani vseh tekmovalcev tudi h ge. Zorici Kerin, ki nam je z urami dodatnega pouka izredno pomagala pri pripravi na tekmovanje in smo ji za njen trud vsi zelo hvaležni.

Tinkara Kranjčevič, 9. c
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

14.05.2022 | Mladi Posavci poročajo

Na obisku pri Posavskem obzorniku

17.05.2022 | Mladi Posavci poročajo

​Podboški vrtičkarji na obisku pri gasilcih