Časopis za pokrajino Posavje
20.05.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Knapčev praznični teden v krmeljskem vrtcu

Objavljeno: Torek, 04.01.2022    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
1
V Krmelju smo zaposleni in otroci vrtca komaj čakali, da vstopimo v najbolj praznični mesec v letu. December vsako leto prinese s seboj veselje in praznično razposajenost ter tradicionalni Knapčev zimski pohod z lučkami, ki pa smo ga tudi v letošnjem letu izvedli nekoliko drugače. 

Krmeljski škrat Knapec je že zelo pogrešal otroke našega vrtca, zato smo mu strokovne delavke vrtca pomagale pripraviti Knapčev praznični teden. Knapec je otrokom za vsak dan v tednu pripravil zabavne praznične dejavnosti in video posnetke, ko je ob iskanju svoje svetilke obiskal pomembne zgodovinske in kulturne znamenitosti Krmelja ter jih predstavil otrokom.
2
Otroci so tako v prazničnem tednu okrasili igralnice in vrtec, izdelali svoja glasbila, spoznavali igrače ter igre svojih babic in dedkov, se naučili Knapčevo pesem in jo prepevali ob spremljavi glasbil, imeli pravo Knapčevo zabavo in izdelali svetilke, ki so jih kasneje potrebovali za Knapčev pohod. Zadnji dan v tednu je škrat Knapec obiskal otroke v vrtcu in jim za uspešno opravljen Knapčev praznični teden podaril magnete s svojo podobo. Za zaključek Knapčevega prazničnega tedna so se otroci v okviru svoje družine podali na pohod po Knapčevih poteh. Ravnateljica, strokovne delavke, škrat Knapec in otroci vrtca so staršem ter vsem prijateljem našega vrtca v prazničnem video posnetku zaželeli lepe praznike in vse dobro v novem letu. Upamo, da se prihodnje leto čisto zares skupaj podamo po osvetljenem Krmelju.
 
Anja Kostrevc
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

14.05.2022 | Mladi Posavci poročajo

Na obisku pri Posavskem obzorniku

17.05.2022 | Mladi Posavci poročajo

​Podboški vrtičkarji na obisku pri gasilcih

ne spreglejte

17.06.2019 | Redakcija

Replika kapele Božjega groba

18.07.2019 | Redakcija

Hiša iz lesa, slame in gline