Časopis za pokrajino Posavje
30.09.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pišečki učitelji na Erasmus+ izmenjavi v Osijeku

Objavljeno: Sreda, 01.06.2022    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
tenja5
V času od 23. do 27. maja se je proti Osijeku odpravila 4-članska ekipa naše šole na izmenjavo v Erasmus+ projektu z OŠ Tenja. Po sprejemu na šoli, kjer jim naša ravnateljica Nuška Ogorevc predala zbornik o Unesco taborih Tanje Plevnik, so gostitelji poskrbeli, da so bili tudi naši učitelji zelo aktivni in veliko časa preživeli v naravi. 

Ogledali so si mesto Osijek, Jankovac (park narave), Kopački rit, Tvrđo, se z ladjico popeljali po Donavi, se sprehodili po učni poti Zlatna greda, si privoščili njihovo tradicionalno jed čobanac, sodelovali na delavnicah v šoli, poskušali jedi, ki so jih pripravili učenci OŠ Tenja … Izvedeli smo, da je na šoli okrog 500 otrok, imajo dvoizmenski pouk, so močni na področju umetnosti in glasbe, v šoli imajo živali, so zelo gostoljubni, srčni.
tenja21


Polni lepih vtisov so se vrnili domov, nam pa obljubili, da nam predstavijo dejavnosti, ki so se odvijale v Tenji s pomočjo fotografij in video posnetkov. Mi pa se veselimo nove izmenjave, ko bomo poleg učiteljev potovali v Tenjo tudi učenci.

Nika Pikelc, novinarski krožek OŠ Maksa Pleteršnika Pišece
 
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

02.04.2021 | Redakcija

Slovar »starosta med starostami«

20.02.2020 | Sporočilo

Ribja jed na domačem krožniku

13.07.2022 | Sporočilo

Za isto okolje in podzemne vode