Časopis za pokrajino Posavje
28.05.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Pišeški Unescov tabor Premikamo meje s sadeži duha

Objavljeno: Ponedeljek, 25.10.2021    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
pon10
Čeprav tudi letos nismo mogli izvesti našega tradicionalnega Unescovega tabora Premikamo meje, smo izvedli Unescov projektni teden in se tako na daljavo povezali z našimi Unescovimi prijatelji v Sloveniji in preko meja. Letošnja tema so bili SADEŽI DUHA. Pod taktirko učiteljic Tanje Plevnik in Tanje Culetto smo izvedli kup zanimivih delavnic, se potepali malo naokrog, predvsem pa se učili na drugačen način, zunaj, v naravi, v gozdu …  

Učenci so se preizkusili v peki jabolčnega štrudlja, jabolčnih krofov, čipsa, si ogledali repnice Najger in razstavo majolk gospe Babič na Bizeljskem, se srečali z lovcema Milošem in Francijem in skupaj pekli jeger, kostanj, ustvarjali mojstrovine iz testa, blaga, naravnih materialov. Na področju kulture smo izvedli delavnice s kamišibajem, oživeli zgodbe s tehniko STOP MOTION, izvedli gledališko delavnico z gospo Ivano Zupančič, se učili z našo že upokojeno učiteljico Anico Butkovič pod vaškim kozolcem … Ročne spretnosti smo razvijali s pletenjem košar iz vrbovih šib v Podsredi, s kožuhanjem na kmetiji Dominik v Dečnem selu, z izdelavo glasbil, z delavnicama Garden art, Land art … Obiskali smo tudi biodinamično kmetijo Černelič v Dečnem selu.
tor24

V vse naše dejavnosti pa smo vključili tudi naše Unescove prijatelje. Na skupnem padletu smo lahko občudovali izdelke, ki so nastajali v tem tednu. Hvala tudi Občini Brežice, ker je sofinancirala naše dejavnosti in ker ima vedno posluh za naše Unescove želje.

Skratka, za nami je pester in dinamičen zadnji teden pred jesenskimi počitnicami. Gospa ravnateljica Nuška Ogorevc nam je zaželela prijeten jesenski oddih pred novimi šolskimi izzivi v novembru.

Šolski novinarji OŠ Maksa Pleteršnika Pišece (Bojan, Lana, Julija Ana, Urban, Niko, Ožbej, Kaja, Leon, Hana, Pika, Maša, Nika, Aljaž, Jan)
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

24.05.2023 | Mladi Posavci poročajo

Obisk Unescovih ambasadork iz Benetk v Pišecah

24.05.2023 | Mladi Posavci poročajo

Športno popoldne treh generacij v Vrtcu Krško

22.05.2023 | Mladi Posavci poročajo

Na Erasmus izmenjavi v Tenji

22.05.2023 | Mladi Posavci poročajo

Gozdni četrtki na POŠ Veliki Podlog