Časopis za pokrajino Posavje
4.12.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Razigran teden otroka v Pišecah

Objavljeno: Petek, 08.10.2021    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
klovnesa1
Teden otroka smo letos začeli s presenečenjem. V telovadnici se je prikazala čisto prava klovnesa, ki sliši na ime Ifigenija. Navdušila nas je s svojo predstavo, nas nasmejala, pokazala kar nekaj spretnosti.

V torek je telovadnica postala disko prizorišče. Z učiteljico Katjo Berkovič, našo plesno animatorko, smo plesali ob ritmih znanih melodij. Pri plesu se nam je pridružila tudi gospa ravnateljica Nuška Ogorevc.

karate4
V sredo smo obiskali domačijo Maksa Pleteršnika in iz ust gospoda Martina Dušiča izvedeli marsikaj zanimivega o našem slavnem rojaku, na katerega smo na šoli vsi zelo ponosni. Ker je pred šolo spet parkirala potujoča knjižnica Bralko, smo jo obiskali in si izposodili nekaj knjig. Mesec dni časa imamo, da vse preberemo, potem pa se zopet vidimo in si izposodimo nove knjige. Odločili smo se, da bomo letos pridno brali.

nogomet2
V četrtek nam je trenerka karateja Katja Budič (Karate klub Brežice) pripeljala svoji dve varovanki Majo Lakner in Majo Lazanski. Skupaj so predstavile karate, kimono, pasove, udarce z roko, nogo, kate, borbe … Tudi mi smo se preizkusili in ugotovili, da je karate sicer zanimiv šport, ki pa je hkrati tudi zahteven in naporen. Petkovo jutro pa nas je ob vstopu v šolo čakal poseben test – PSB (poberi svoj balon). Po hodnikih je bilo polno barvnih balonov z našimi imeni in priimki, v njih pa bonbonček. Tega testa pa res ni bilo težko rešiti.

Teden otroka smo zaključili z nogometno tekmo. Naši mladi nogometaši so se pomerili z nogometašema iz Nigerije, ki igrata letos v Krškem. Da sta mojstra z žogo, smo videli takoj, a sta vseeno pokazala, da sta »fair play« igralca, saj sta se trudila s svojimi podajami razigrati tudi vse nas, da smo tudi mi zadeli kakšen gol.

Kljub muhastemu vremenu cel teden smo bili razigrani in veseli, saj se je kar naprej nekaj dogajalo. Hvala vsem gostom za obisk, se že veselimo naslednjega leta in novih presenečenj naših učiteljic.

Novinarski krožek OŠ Maksa Pleteršnika Pišece
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

26.11.2021 | Mladi Posavci poročajo

Zaključek projektnega tedna Sadeži duha preko Zooma

25.11.2021 | Mladi Posavci poročajo

Tehniški dan - digitalna dieta

03.12.2021 | Mladi Posavci poročajo

​Ta veseli dan kulture v kostanjeviški šoli

ne spreglejte

18.11.2020 | Sporočilo

Ribe na šolskih krožnikih

26.11.2020 | Redakcija

Ribe so lovile v vrečo iz jute