Časopis za pokrajino Posavje
16.05.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Snemanje filma o Loki

Objavljeno: Petek, 15.10.2021    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
MicrosoftTeams-image (33) (Large).
JSKD OI Sevnica nam je omogočil edinstveno priložnost. V sodelovanju z njimi in filmskim pedagogom Tomažem Pavkovičem smo namreč petošolci OŠ Sava Kladnika Sevnica, Podružnice Loka, sodelovali v filmski delavnici »Naš kraj se predstavi«.

Filmska delavnica je potekala v ponedeljek in torek, 11. in 12. 10. 2021, učenci pa so se nanjo pripravljali že nekaj dni prej, ko so samoiniciativno začeli izdelovati scenarij za kratko reportažo o domačem kraju.

PATO2019 (Large)
Tomaž Pavkovič je za učence pripravil malo filmsko šolo, v kateri so izvedeli vse o snemanju filma, objektivih, globinski ostrini, mikrofonih, kadrih in druge zanimivosti o filmu. Nadgradili so svoj scenarij za film, predstavili snemalne lokacije, drugi dan pa so nas lahko opazili na različnih koncih Loke in pogosto slišali … kamera teče … in … akcija.

Kaj je nastalo, je zaenkrat še skrivnost, saj montaža filma še ni zaključena. Potrudili smo se, da Loko predstavimo v čim lepši luči. Po zaključeni montaži pa bomo z veseljem in ponosom delili povezavo do naše filmske mojstrovine na spletni strani naše šole.
Učenci, člani novinarskega krožka, so našli čudovit slogan za Loko, ki smo ga uporabili tudi za naš film:

L – ljubka
O – očarljiva
K – kulturna
A – absolutno najboljša!
 
Prilagamo vam nekaj posnetkov iz zakulisja snemanja.

Zapisala razredničarka Barbara Vidic
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

03.05.2022 | Mladi Posavci poročajo

​Z znanjem do lepote

14.05.2022 | Mladi Posavci poročajo

Na obisku pri Posavskem obzorniku