Časopis za pokrajino Posavje
4.12.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Štrom v Pišecah

Objavljeno: Četrtek, 30.09.2021    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
štrom22
Zadnji septembrski dan je bil na OŠ Maksa Pleteršnika Pišece nekaj posebnega. Že naslov tehniškega dneva ŠTROM pove, da se je vse vrtelo okoli elektrike. Na sto in en način. 

Učiteljica Brigita Vahen s sodelavci in gosti (Šolski center Krško Sevnica, gospod Dejan Skrivalnik) je pripravila zanimive delavnice, kjer so se  vsi učenci seznanili s »štromom«. Prof. Požun z dijakom, robotkom in še čem je navdušil prav vse, gospod Skrivalnik nas je podučil med drugim tudi o tem, da moramo električne naprave polniti pri 30 % in nehati pri 70 %, saj s tem podaljšamo življenjsko dobo naprave za 10 let.
štrom8
Brez njegovega Pikija (električni avto) tudi ni šlo, z veseljem smo si ga ogledali od blizu. Naučili smo se narediti tudi električni krog, naredili poskus z balonom (statična elektrika), zapisali na plakat, kako lahko varčujemo z elektriko … Danes je v Pišecah res svetilo … Ne le v učilnicah, tudi v naših glavah, saj smo se veliko novega naučili, predvsem pa uporabnega. O, kako je lahko pouk zanimiv!

Sveti pa se na steni tudi novo priznanje, ki smo ga dobili od Turistične zveze Brežice kot najbolj urejena osnovna šola v občini Brežice. Ponosni smo in obljubimo, da bomo še naprej skrbeli ne le za lepo urejeno šolo in njeno okolico, pač pa tudi za dobre odnose med nami vsemi, ki se dnevno srečujemo pri Maksu.

Novinarski krožek OŠ Maksa Pleteršnika Pišece
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

26.11.2021 | Mladi Posavci poročajo

Zaključek projektnega tedna Sadeži duha preko Zooma

25.11.2021 | Mladi Posavci poročajo

Tehniški dan - digitalna dieta

03.12.2021 | Mladi Posavci poročajo

​Ta veseli dan kulture v kostanjeviški šoli