Časopis za pokrajino Posavje
28.01.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Tudi v vrtcu Najdihojca v Dobovi smo se priključili teku za podnebje

Objavljeno: Sreda, 19.10.2022    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
IMG_20221018_101200
V času od 30. septembra do 6. novembra poteka najdaljši tek pod nazivom »Čas se izteka – podnebni tek«. Projektu se pridružuje tudi program Ekošola, ki ga izvajamo tudi v našem vrtcu. Gre za štafetni tek, pri katerem štafetna palica prečka kar 18 držav, vse od Škotske do Egipta. Akcija pa ima skupni cilj, in sicer ukrepati za podnebje, proti podnebnim spremembam, za ohranjanje biotske pestrosti in naravnih virov.

Čez Slovenijo štafetna palica potuje 18. in 19. oktobra, zato smo se tudi v našem vrtcu priključili akciji in organizirali štafetni tek za vse otroke vrtca, tako najmlajše, ki so kratko razdaljo premagali s pomočjo svojih vzgojiteljic, kot tudi najstarejše, ki so resno in z veliko vnemo pretekli daljšo razdaljo in štafetno palico prenesli na cilj.
IMG_20221018_094315

Povabilu, da se nam pridružijo na dogodku, pa so se prijazno odzvali tudi člani društva Šole zdravja iz Dobove. Skupaj smo tako izvedli ogrevanje na igrišču ter opravili kar nekaj vaj, ki so naše telo in mišice pripravili na štafetni tek, člani društva pa so nas presenetili tudi, kako spretno so se z našimi malčki podali na tekaško progo in pretekli določeno razdaljo.

Meglo, ki nas je pričakala zjutraj na igrišču, smo s hitrim tekom in glasnim navijanjem pregnali in med nas povabili sonce. Tako prijetno toplo in sončno smo se počutili tudi sami, saj smo bil del nečesa pomembnega, ne samo v smislu podnebne akcije ampak predvsem v tem, da smo sodelovali kot velika ekipa, povezani tako mladi in starejši, hitri in malce manj spretni pri teku, se spodbujali, podpirali in na koncu vsi zmagoslavno vzkliknili, da smo ponosni »Najdihojčki«.
 
Zapisala: Jožica Ogorevc, dipl.vzg.
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki