Časopis za pokrajino Posavje
18.02.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Bralne značke na OŠ Koprivnica osvojilo 67 učencev

Objavljeno: Četrtek, 25.04.2019    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Sporočilo
Bralne značke na OŠ Koprivnica osvojilo 67 učencev
V četrtek, 25. 4. 2019, smo imeli na Osnovni šoli Koprivnica zaključno prireditev in podelitev priznanj za osvojeno bralno značko, s katero smo uradno zaključili tekmovanje za bralno značko.

Priznanja je osvojilo 67 od 95 učencev. V goste smo povabili kulturnika iz domačega okolja, ki je uspešen tudi na svetovnem nivoju, gospoda Sebastijana Vodlana. V dobri šolski uri smo od Sebastijana izvedeli kar nekaj zanimivosti iz njegovega življenja, med drugim tudi o knjigah, ki jih je in jih še prebira, pomenu plesa v njegovem življenju, spoznali nekaj njegovih plesnih uspehov, odplesal pa je tudi nekaj korakov stepa.
Bralne značke na OŠ Koprivnica osvojilo 67 učencev

Zanimiv in sproščen pogovor je z gostom opravil učenec 6. razreda, Jernej Bračun. Prireditev sta kulturno obogatili učenki 5. razreda Manica Maja in Karmen, saj sta za uvod zaigrali v duetu na violino. Gosta so s plesno točko napovedale učenke 5. in ena učenka 6. razreda. Podelitev priznanj, ki je sledila na koncu, pa sta z recitiranjem popestrila Jan Resnik in Lea Klavžar.
Na koncu smo gostu v zahvalo podarili majhno darilce in se mu lepo zahvalili za udeležbo na zaključni prireditvi.
Veseli smo, da je med nami veliko pridnih bralcev, ki se radi posvečajo branju in knjigam.
Bralne značke na OŠ Koprivnica osvojilo 67 učencev
                                                            
Katja Zorčič, knjižničarka
 
Drugošolci smo bili veseli in ponosi nase, saj smo vsi prejeli priznanja. Navdušeni smo bili nad gostom. Obiskal nas je plesalec stepa Sebastijan Vodlan, učitelj plesnega kluba Lukec. S svojim pridnim delom je osvojil svetovno priznanje in postal učitelj plesa. Naše oči so strmele v njegove noge, ko je pokazal ples stepa. Bravo!
Učenci 2. razreda
 
Ta dan se mi je zdel zelo lepo pripravljen in tako je tudi potekal. Imeli smo gosta, gospoda Sebastijana Vodlana, ki nam je odgovoril na nekaj vprašanj. Za uvod smo poslušali igranje dveh učenk na violino, petošolke in šestošolka so zaplesale. Zelo lepo je bilo videti, kako veliko učencev je sodelovalo v bralni znački.
Natalija Penič, 7. razred
 
Bralna značka je zanimiva, saj smo prebrali veliko različnih knjig. Temu je bila namenjena prireditev. Priznanja nam je podelil gospod Sebastjan Vodlan, ki zelo dobro pleše. Pokazal nam je osnove stepa in nam povedal nekaj o svojem življenju. Prireditev je bila lepa in zanimiva.
Karmen Kavčič, 5. razred
 
V četrtek, 25. 4. 2019, smo se učenci od 1. do 9. razreda, po malici zbrali v telovadnici. Najprej sta nas Manica in Karmen razveselili s pesmijo na violini. Nato smo učenke zaplesale ples (Girls, Girls). Sledil je obisk Sebastijana Vodlana. Odgovoril je na nekaj vprašanj. Pokazal je tudi, kako pleše step. Nato je razdelil priznanja. Jan Resnik je med podelitvijo priznanj zrecitiral pesem Toneta Pavčka z naslovom Popotnik, Lea Klavžar pa pesem Anice Černejeve Škorčki zamorčki. Seveda smo se tudi fotografirali. Sebastijan Vodlan nas je zapustil, mi pa smo odšli na učno uro.
Lea Klavžar, 5. razred
 
 
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte